Επιτέλους θα δώσουν Μέσα Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους


Δεν πέρασαν μερικές μέρες  από τότε που αναδείξαμε το θέμα  της έλλειψης ασφάλειας  κατά την εργασία των δημοτικών υπαλλήλων σε εξωτερικούς χώρους, εξαιτίας  της παντελούς αδιαφορίας του κυρίου Δημάρχου να  τους χορηγήσει Μέσα Ατομικής Προστασίας και - ω του θαύματος- ,  έσπευσε να δείξει διάθεση συμμόρφωσης!

Αφού  όμως πέρασαν  τρία ολόκληρα  χρόνια, χωρίς «να δίνει δεκάρα», αφήνοντας  απροστάτευτους  τους εργαζόμενους  στην Καθαριότητα, τους  οδοκαθαριστές, τους επόπτες καθαριότητας, τους  οδηγούς και τους συνοδούς απορριμματοφόρων, όσους εργάζονται σε  κήπους,  στην οδοποιία, τους  χειριστές μηχανημάτων και φορτηγών, καθώς  και όσους εργάζονται στο δημοτικό φωτισμό.

Προτίμησε να τους αφήσει στο έλεος  του Θεού, να διατρέχουν   σοβαρούς κινδύνους ατυχημάτων, παρά   τα σχετικά αιτήματα  του Συλλόγου Εργαζομένων,  ενώ στο μεταξύ  υπέγραφε και  συνεχίζει να υπογράφει αθρόες  και πανάκριβες  συμβάσεις με ιδιώτες  εργολάβους. 

Η προβολή όμως του θέματος από εμάς, τον ανάγκασε, να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα, γιατί εκτός όλων των άλλων, οι παροχές  Μέσων Ατομικής Προστασίας  στους εργαζόμενους στους Δήμους, είναι  υποχρεωτικές.

 Και αυτός απέφυγε με σκοπιμότητα  έως  τώρα, να τηρήσει  τις υποχρεώσεις  του.

Αλλά, όπως σοφά επισημαίνει η λαϊκή ρήση  και ο Άγιος… φοβέρα θέλει.

‘Ετσι τώρα σπεύδει άρον – άρον, να συγκροτήσει τριμελή  επιτροπή για την καταγραφή των δικαιούχων υπαλλήλων,  ώστε να τους  αποδώσει σε χρήμα,  τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που δεν τους  έδωσε, κατά  τη διάρκεια  της θητείας του καθώς και τις παροχές  σε γάλα.

Ήδη, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, υπέγραψε την απόφαση (δες έγγραφο)  «για τη συγκρότηση ομάδας έργου, η οποία θα καταγράψει τους δικαιούχους υπαλλήλους των μέσων ατομικής προστασίας και γάλακτος, για τα έτη ή το χρονικό διάστημα που δεν χορηγήθηκαν, και θα καθορίσει το ποσό της αποζημίωσης για τον κάθε δικαιούχο». 

Εμείς παραμένοντας σταθερά στο πλευρό των εργαζόμενων, θα παρακολουθήσουμε στενά τη διαδικασία που αποφασίστηκε, για να μην τυχόν «λοξοδρομήσει» και παραπεμφθεί το θέμα  των Μέσων Ατομικής Προστασίας στις…καλένδες. Για να δικαιωθούν οι υπάλληλοι του Δήμου. Άλλωστε  το αξίζουν και το δικαιούνται!