Αλλάζουμε την εικόνα των δρόμων απ’ άκρη σ’ άκρη του Δήμου Θερμαϊκού



Όδος Αγίου Αργυρίου, από την είσοδο Επανομής μέχρι την διασταύρωση με 28ης Οκτωβρίου 

Τη μεγαλύτερη παρέμβαση εργασιών οδοποιίας στα χρονικά του τόπου ξεκίνησε από την αρχή της εβδομάδας, με τα συνεργεία να πιάνουν δουλειά στην Επανομή και μετέπειτα σε όλα τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα.

Οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις, σύμφωνα με τη μελέτη 97/2018, την οποία συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θερμαϊκού, είναι προϋπολογισμού 2.700.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και περιλαμβάνουν όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου. Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από τη ΣΑΤΑ, από ιδίους πόρους και από πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά εκτέλεση απαιτούμενων εργασιών για τη συντήρηση υπαρχόντων, αλλά και την κατασκευή καινούργιων οδών, με επίστρωση νέου ασφαλτοτάπητα. Προβλέπεται, επίσης, η κατασκευή πεζοδρόμων και πεζοδρομίων, καθώς και η αντικατάσταση της επίστρωσης ορισμένων οδών, με σκοπό τόσο τον εξωραϊσμό, όσο και τον περιορισμό της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων και κατά συνέπεια τη μεγιστοποίηση του βαθμού ασφαλείας.

Κάνουμε πραγματικότητα ακόμα ένα καθολικό αίτημα των δημοτών μας, βελτιώνοντας τις οδικές υποδομές και διασφαλίζοντας την ασφάλειας για οδηγούς και διερχόμενους. Αναβαθμίζουμε, λειτουργικά και αισθητικά, την ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας, τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών όλων των οικισμών του Δήμου μας.