«Πράσινο φως» για τη δημιουργία πίστας motocross στη N. Μηχανιώνα



Πίστα motocross δημιουργείται στον δήμο Θερμαϊκού μετά από τη θετική απάντηση στο αίτημα της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Ν. Μηχανιώνας, για δωρεάν παραχώρηση τμήματος αγροτεμαχίου του Δήμου με σκοπό τη δημιουργία της πίστας για τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων.

Το εμβαδού 11.594,37 τ.μ. τμήμα του αγροτεμαχίου, αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να παραχωρηθεί δωρεάν για πέντε χρόνια, ώστε η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών της Ν. Μηχανιώνας, αφού κατασκευάσει και αδειοδοτήσει, με δικά της έξοδα, πίστα-στίβο motocross, να την αξιοποιήσει για την τέλεση αθλητικών εκδηλώσεων.

Τα προσδοκώμενα οφέλη από τη δημιουργία πίστας motocross στην περιοχή μας είναι πολυάριθμα και δεν περιορίζονται στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων ως ένα μέσον ψυχαγωγίας. Η προσέλκυση ενός άλλου είδους επισκεπτών, αυτών που ενδιαφέρονται για τον εναλλακτικό αθλητικό τουρισμό, θα μπορούσε να αποβεί ιδιαιτέρως κερδοφόρα και παράλληλα, να λειτουργήσει σαν διαφήμιση για το Δήμο μας. Επιπλέον, θα προσελκύσει τους νέους στη μοτοσυκλέτα, προσφέροντας μια δημιουργική και δραστήρια διέξοδο, εκπαιδεύοντάς τους όμως συγχρόνως, ώστε η ασφάλεια να ξεπεράσει τον περιορισμένο χώρο της πίστας και να μεταφερθεί και στο δρόμο.