Δημοτική Ενότητα Μηχανιώνας

ΓΙΑΝΝΟΥΓΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του  ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ
Γεννήθηκε Μηχανιώνα  όπου διαμένει. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας, ασχολείται με δημόσια και ιδιωτικά έργα.


ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του  ΣΤΑΥΡΟΥ
Γεννήθηκε στις 29/10/1983 στην Νέα Μηχανιώνα όπου και ζει. Αποφοίτησε το 2001,είναι πτυχιούχος Υποστήριξης Συστημάτων και Εφαρμογών Υπολογιστών Δικτύων. Είναι πτυχιούχος στα ΙΕΚ Επανομής πάνω στην Εικονοληψία και Μοντάζ. Γνωρίζει άριστα την Αγγλική γλώσσα. Τέλος είναι κάτοχος πτυχίου ECDL. Η εργασιακή της εμπειρία ξεκινάει από το 2004-2010 στο δήμο Θερμαϊκού σε θέση γραφείου και ειδικότερα στο κέντρο πληροφόρησης νέων στη Νέα Κερασιά. Μετέπειτα εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σαν θέση πωλήτρια, και τέλος εργάστηκε στον τομέα του τουρισμού.
Θέτει υποψηφιότητα σ ‘ένα τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε και αγαπά. Η
υποψηφιότητα για δημοτικό σύμβουλο σημαίνει να θες να βοηθήσεις τη μικρή κοινωνία που σε περιβάλλει σαν την γειτονιά σου. Να κάνεις ορθά πράγματα για την διευκόλυνση των ανθρώπων της. Η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ότι δεν κοιτάς μόνο τον εαυτό σου και κανονικά θα έπρεπε να αποτελεί καθήκον όλων. Θέλει να προσφέρει ενεργά με όσα όπλα και εφόδια της παρέχουν για την ανάπτυξη του τόπου και να αποδείξει με πράξεις ότι με δουλειά και επικοινωνία μπορούμε να τα καταφέρουμε.

ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ (ΧΡΗΣΤΟΣ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Παντρεμένος με δύο παιδιά. Επίτροπος του Ι.Ν Παναγίας  Φανερωμένης Μηχανιώνας
Επαγγέλλεται ηλεκτρολόγος.


ΛΑΣΚΑΡΙΔΟΥ ΔΩΡΟΘΕΑ του  ΠΕΡΙΚΛΗ
ΠΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ (ΘΡΑΣΟΣ) του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΣΑΜΑΚΟΒΛΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ (ΑΓΓΕΛΟΣ) του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ
ΣΒΟΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΤΖΟΥΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΦΩΤΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ

ΧΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ (ΜΑΚΗΣ) του ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΦΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ) του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Μεγάλωσε και ζει στη Νέα Μηχανιώνα, είναι παντρεµένη και µητέρα τριών παιδιών. Είναι διορισµένη καθηγήτρια Γερµανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ, µε μεταπτυχιακά στην Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία καθώς και στη Διδακτική και Μεθοδολογία της Γερµανικής γλώσσας. Επίσης είναι πιστοποιηµένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων µε πολυετή εµπειρία σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και σε Δ.Ι.Ε.Κ. Πιστεύει στη συνεχιζόµενη µάθηση και επιδιώκει διαρκώς νέες επιµορφώσεις! Η επιθυµία να προσφέρει ενεργά και να βοηθήσει τον τόπο, την οδήγησε να θέσει υποψηφιότητα για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 αναλαµβάνοντας θέση Δηµοτικού Συµβούλου. Το Σεπτέµβριο της ίδιας χρονιάς ορίσθηκε Πρόεδρος του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. (Δηµοτικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήµου Θερµαϊκού), στο οποίο παρέµεινε µέχρι το Φλεβάρη του 2017.  Σε όλη τη διάρκεια της θητείας της πρόσέφερε αποτελεσματικές υπηρεσίες και λύσεις στο φορέα και συνέβαλε στην ολοκληρωτική, οικονοµική και διοικητική εξυγίανσή του. Τον Μάρτιο του 2017, ορίσθηκε Αντιδήµαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Αγροτικής Ανάπτυξης και επικεντρώθηκε στην οργάνωση περιβαλλοντικών δράσεων και ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής. Από τον Ιούλιο του 2018 έως και σήµερα έχει αναλάβει την Αντιδηµαρχία Οικονοµικών Υπηρεσιών και πρωταρχικός της στόχος είναι η ψηφιακή αναβάθµιση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες, έτσι ώστε να γίνει ο Δήµος Θερµαικού “SmartCity”. Παράλληλα, από το Σεπτέµβριο του 2014 µέχρι τον Ιούλιο του 2018 ως Πρόεδρος της Δευτεροβάθµιας Σχολικής Επιτροπής,  ήταν υπεύθυνη για τα Γυµνάσια και Λύκεια του Δήµου Θερµαϊκού. Ως ενεργό µέλος της κοινωνίας µας, θεωρεί τον εθελοντισµό την ύψιστη µορφή ανιδιοτελούς προσφοράς. Έτσι συµµετέχει ως µέλος της εθελοντικής θεατρικής οµάδας “Κύκλος Ζωής” σε παραστάσεις, των όποιων έσοδα διατίθενται σε ευπαθείς κοινωνικές οµάδες. Σήµερα θέτει ξανά υποψηφιότητα κινούµενη από αίσθηµα ευθύνης! «Ευθύνη να επισφραγίσω, µέσα από τη καθιέρωση δράσεων και πρωτοβουλιών, το έργο που ονειρεύτηκα, τα σχέδια που ξεκίνησα, για την κοινωνία που ζούµε και µεγαλώνουν τα παιδιά µας»!

ΧΡΥΣΑΦΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Είναι Διευθύντρια Οδοντιατρικής στο Κ.Υ.Ν. Μηχανιώνας από τις 16/3/2016 Έχει εργαστεί ως Διευθύντρια Οδοντιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και Καβάλας, Κ.Υ Ορεστιάδας, Δικαίων και Ελευθερούπολης. Υπήρξε Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Κ. Υ Ελευθερούπολης. Κατέχει Τριετές Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Οδοντική και Ανωτέρα Προσθετική της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Είναι Υποψήφια Διδάκτορας στο γνωστικό αντικείμενο της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Κατέχει Τίτλο Εξειδίκευσης στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας καθώς και Τίτλο στην Αγωγή Υγείας στα Σχολεία και Ευπαθείς Ομάδες από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η 193 ΜΠΕΠ( MLRS)  στην Ελευθερούπολη Καβάλας  την έχει τιμήσει με δύο τιμητικές πλακέτες για τις υπηρεσίες της. Συμμετέχει ενεργά με απογευματινές ομιλίες με θέματα που αφορούν την Στοματική Υγεία εθελοντικά στο Πρόγραμμα «Ρώτησε από Κοντά» σε διάφορες κοινωνικές ομάδες του Δήμου Θερμαϊκού όπως π.χ ΑΜΕΑ, Ασθενείς από το Ψυχιατρικό Οικοτροφείο «ΑΛΘΕΙΑ» και τους φροντιστές τους, Τρίτη Ηλικία, Γονείς και Κηδεμόνες κτλ. Συμμετέχει με ομιλίες στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θερμαϊκού. Σε εβδομαδιαία βάση επισκέπτεται σχολεία του Δήμου Θερμαϊκού για ενημέρωση των μαθητών και εξέταση τους δίνοντας και ενημερωτικά δελτία στους γονείς. Έχει συνεργασία με γονείς και κηδεμόνες των ΑΜΕΑ για την οδοντιατρική περίθαλψη και ενημέρωση αυτών καθώς και με το Ειδικό Σχολείο στην Κερασιά. Συμμετέχει  εθελοντικά στην ομάδα Οδοντιατρικής Περίθαλψης των μη συνεργαζόμενων ΑΜΕΑ με γενική Αναισθησία στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Πρωτοστάτησε στις ενέργειες μαζί με τον Δ/ντή του Κ.Υ.Ν. Μηχανιώνας κ. Α. Συμεωνίδη  για την επάνδρωση του Οδοντιατρικού Ιατρείου του Κ.Υ.Ν. Μηχανιώνας σε μηχανήματα και υλικά. Διετέλεσε Καθηγήτρια σε Ι.Ε.Κ Εύοσμου, ΟΑΕΔ, ΟΤΕΚ Μακεδονίας ΤΕΕ Μακεδονίας.
Διετέλεσε εκπαιδεύτρια στις κλινικές και στα εργαστήρια των φοιτητών του Εργαστηρίου της Οδοντικής και Ανωτέρας Προσθετικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. από 2001- 2008. Έχει συμμετοχή σε πολλά Οδοντιατρικά Συνέδρια, ανακοινώσεις σε αυτά καθώς και δημοσιεύσεις σε Οδοντιατρικά Επιστημονικά Περιοδικά.