Ως πότε θα συνεχίσει ο δήμος μας να χάνει άδικα χρηματοδοτήσεις;


Αναμφισβήτητα το θαλάσσιο στοιχείο είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον δήμο Θερμαϊκού, αφού διαθέτει περίπου 50χλμ ακτογραμμή.

Επίσης φιλοξενεί λιμάνι αλλά και αλιευτικά καταφύγια, τον μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο μέσης αλιείας στη χώρα, πολλούς παράκτιους αλιείς και φυσικά την μεγαλύτερη ιχθυόσκαλα στην διακίνηση εγχωρίων αλιευμάτων με έδρα την Ν.Μηχανιώνα.


Αυτή τη φορά για το λιμάνι της Ν.Μηχανιώνας ο λόγος και όχι μόνο.



Στις 19.02.2020(φωτο έγγραφο) υπήρξε πρόσκληση του φορέα ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ Ν.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Α.Ε με τίτλο "ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ για την ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ των ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ" για την υποβολή προτάσεων από τους δήμους.


Ο δήμος Θερμαϊκού κατέθεσε φάκελο με το Τεχνικό δελτίο πράξης στις 28/9/2020 για να χρηματοδοτηθεί για έργα και προμήθειες στο λιμάνι της Ν.Μηχ/νας με το ποσόν των 450.000€ παρά το ότι μπορούσε να   χρηματοδοτηθεί με μεγαλύτερο ποσό, δηλ. των 830.000€ εφόσον η πρόταση του το δικαιολογούσε.


Δυστυχώς για όλους μας κι αυτή η πρόταση του δήμου μας απορρίφθηκε (φωτο έγγραφο 12/1/2021).


Σήμερα ο δήμος Θερμαϊκού επανέρχεται με νέα πρόταση, μέσω ένστασης, και διεκδικεί προμήθειες 180.000€.


Εν κατακλείδι απεμπόλησε το δικαίωμα να κάνει έργα αναβάθμισης 830.000€ ακόμη και στην ελλιπέστατη πρόταση των 450.000€ και προσπαθεί μήπως εισπράξει για soft ενέργειες μόλις το 20%(180.000€) του αρχικού ποσού που δικαιούτο.



Ως πότε θα συνεχίσουμε ως δήμος να χάνουμε ευκαιρίες που θα αναβαθμίσουν το περιβάλλον  και την καθημερινότητα της ζωής μας;


Παρόμοια γεγονότα πληθαίνουν και η άποψη για την σημερινή διοίκηση ότι είναι απολύτως ανίκανη, ανοργάνωτη και με "χαμηλού ύψους" αντανακλαστικά γίνεται βεβαιότητα!