Η ένοχη σιωπή του κυρίου Δημάρχου


Παρά την κατακραυγή και τις έντονες διαμαρτυρίες που προκάλεσε η ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων της απογραφής του πληθυσμού στο Δήμο Θερμαϊκού, ο κύριος Δήμαρχος, συνεχίζει να σιωπά. Η τραγική ανευθυνότητα που επέδειξε, είχε ως αποτέλεσμα ο αριθμός των κατοίκων του Δήμου μας να εμφανίζεται σημαντικά μειωμένος στα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (45.521 κάτοικοι), σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή του 2011 (50.264 κάτοικοι).

Κι αυτή η αρνητική εξέλιξη θα έχει δυσμενείς συνέπειες για την εξέλιξη του τόπου μας τα επόμενα χρόνια, αφού ο πληθυσμός είν

αι βασικό κριτήριο για την επιχορήγηση κάθε Δήμου από τον κρατικό κορβανά, αλλά και για τη διεκδίκηση της συμμετοχής του σε εθνικά προγράμματα και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.

Ο κύριος Δήμαρχος όμως, που όλοι έχουν καταλάβει ότι έχει τεράστιες ευθύνες, αποφεύγει να δώσει εξηγήσεις.

Είναι τόσο το μέγεθος της αλαζονείας του που ενώ βάλλεται από παντού, δεν έχει ούτε το παραμικρό ίχνος ευθιξίας.

Η δική του ανεπάρκεια είναι η αιτία που ο Δήμος μας θα χάνει στο εξής και κάθε χρόνο για την επόμενη δεκαετία, ένα εκατομμύριο ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), τη σταθερή οικονομική υποστήριξη του κράτους προς τους Δήμους όλης της χώρας. (10 εκ. ευρώ σε 10 χρόνια)

Είναι η δική του ανικανότητα η αιτία που περιορίζονται δραματικά, οι δυνατότητες του Δήμου μας να εξασφαλίσει κονδύλια για έργα και δράσεις τα επόμενα χρόνια από ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα. Είναι η δική του απραξία που ευθύνεται για την αριθμητική συρρίκνωση του Δημοτικού Συμβουλίου από 33 Δημοτικούς Συμβούλους σε 29.

Και για όλα αυτά, δεν νιώθει την ανάγκη να πει τίποτα.

Αυτός που «διαφημίζει» την ειλικρίνεια και την συνέπεια του, δεν τολμά να απαντήσει στις αντιδράσεις των πολιτών.

Και πώς να το κάνει, αφού κατά τη διάρκεια της απογραφής, παρακολουθούσε το αλαλούμ της διαδικασίας, ως παρατηρητής!

Κατάφερε να υποθηκεύσει το μέλλον του Δήμου και των ανθρώπων του για την επόμενη δεκαετία.
Τι να πει τώρα;