Η …τάξη που έβαλε ο κύριος Δήμαρχος στη ΔΕΥΑΘ


Τον περασμένο Νοέμβριο, ο κύριος Δήμαρχος διατυμπάνιζε σε ανακοίνωσή του ότι η προσπάθεια της Διοίκησης του να βάλει τάξη στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης έχει αρχίσει να αποδίδει.

Δυστυχώς όμως για όλους εμάς, μόνο αταξία, αναστάτωση και δυσλειτουργία κατάφερε να φέρει.

Παρέλαβε τη ΔΕΥΑ πλήρως στελεχωμένη με ικανό προσωπικό, που η δική μας Διοίκηση είχε φροντίσει να αποσπάσει στη Δημοτική Επιχείρηση, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει εύρυθμα και να ανταποκριθεί με επάρκεια στις αυξημένες ανάγκες.

Και τι έκανε;

Την …αποψίλωσε!

Σταδιακά μετέφερε τους περισσότερους υπαλλήλους στο Δήμο. Πρόκειται για εργαζόμενους στην καταμέτρηση των υδρομέτρων, τη συντήρηση και την ανακατασκευή του δικτύου.

Σήμερα από το συνεργείο των 12 καταμετρητών, έχουν απομείνει μόνο 3!

Οι εργαζόμενοι καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες καθημερινά για να διεκπεραιώσουν τα καθήκοντά τους, αλλά είναι κατανοητό ότι τρεις υπάλληλοι όσο κι αν προσπαθήσουν δεν είναι εύκολο να καλύψουν οκτώ οικισμούς!

Το αποτέλεσμα είναι η ΔΕΥΑΘ να υπολειτουργεί, ενώ οι πολίτες ταλαιπωρούνται και αγανακτούν.

Και μετά ο κύριος Δήμαρχος ανακάλυψε το πρόβλημα της «συσσώρευσης κυβικών», καθώς και των απλήρωτων λογαριασμών, καλώντας τώρα άρον άρον τους πολίτες να τους αποπληρώσουν.

Πως λοιπόν να βρεθεί δίκαιη λύση για τους πολίτες και να λειτουργήσει αποδοτικά η ΔΕΥΑΘ όταν δεν έχει προσωπικό;

Όσες… στρογγυλοποιήσεις κι αν επιχειρήσει ο κύριος Δήμαρχος, όσο κι αν προσπαθήσει «να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα», δεν είναι εύκολο να κρύψει τις ευθύνες του.