Ο κύριος Δήμαρχος απαγόρευσε τις κηδείες στις …αργίες!


Με μια παράλογη όσο και εξωφρενική απόφαση που προσυπέγραψε ο κύριος Δήμαρχος απαγορεύει τις κηδείες κατά τις ημέρες των επίσημων αργιών!

Συγκεκριμένα, αποφάσισε, να μην γίνουν κηδείες στα 8 Δημοτικά Κοιμητήρια του Δήμου Θερμαϊκού, την Πρωτομαγιά, του Αγίου Πνεύματος, το Δεκαπενταύγουστο, στην επέτειο του «ΟΧΙ» και τα Χριστούγεννα!

Χωρίς να δώσει καμιά λογική εξήγηση. Και χωρίς να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ή να φέρει την πρόταση του προς συζήτηση στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ή στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Κατά παράβαση του Κανονισμού Λειτουργίας των Δημοτικών Κοιμητηρίων, που φυσικά δεν προβλέπει και ποτέ έως σήμερα δεν προέβλεπε κάτι τέτοιο.

Αυτός όμως, ως άλλος καθεστωτικός άρχοντας αποφάσισε και διέταξε.

Χωρίς κανένα σεβασμό προς την ανθρώπινη ύπαρξη.

Υποχρεώνοντας τις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους ανθρώπους σε περιττά έξοδα συντήρησης των νεκρών τους (ψυγεία), καθώς και σε παράταση του πόνου και της θλίψης τους.

Γιατί όμως το κάνει αυτό, ενώ ο Δήμος έχει αναθέσει τις ταφές και τις εκταφές σε ιδιωτικό συνεργείο;

Και γιατί μόνο για το 2023 και τις υπόλοιπες αργίες του χρόνου;

Και γιατί τώρα, λίγο πριν τις εκλογές;

Διαπιστώνοντας μάλλον ότι χάνει, προσπαθεί να «ευχαριστήσει» κάποιους από τους υποστηρικτές που του έχουν απομείνει, για να εξασφαλίσει λίγα παραπάνω ψηφαλάκια…

Ό, τι κι αν κάνει όμως, το ποτάμι δεν γυρίζει. Το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται ανεπανόρθωτα στην τοπική κοινωνία.