Συνδέουμε το παρελθόν με το παρόν με εκδηλώσεις μνήμης




Τη σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν, αποτίοντας φόρο τιμής με εκδηλώσεις μνήμης  επιδιώκει ο συνδυασμός μας «Θερμαϊκός Νέα Πορεία». Με αφορμή την χθεσινή (06/04/2019) εκδήλωση  για την «Γενοκτονία Ελλήνων & Ελληνίδων» που έγινε στο θέατρο ΚΑΠΠΑ για δεύτερη συνεχή χρονιά, προσθέσαμε ένα λιθαράκι στο ιερό ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων εξ Ανατολής.

Με τη θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από τη σφαγή των Ελλήνων στείλαμε ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα για τη διεθνοποίηση του ζητήματος σε συνέχεια της θεσμοθέτησης δύο εκδηλώσεων μνήμης για τους Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας.
Σε αγαστή συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς του Δήμου μας, όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Νέοι Επιβάτες», ο Μορφωτικός Όμιλος Ποντίων Μεσημερίου «Αργοναύτες», ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Ν. Μηχανιώνας «Παναγία Φανερωμένη» και ο «Σύλλογος Προσφύγων Ανατολικής Θράκης» Αγίας Τριάδας, απολαύσαμε μουσικοχορευτικά δρώμενα με συνοδεία τραγουδιών από τη Χορωδία Γυναικών Περαίας «Η Αγάπη».

Σε ένα τόπο κατεξοχήν προσφυγικό, όπως ο Δήμος Θερμαϊκού, τα θεμέλια του οποίου οικοδομήθηκαν πάνω στα ήθη και έθιμα των προγόνων μας, θεωρούμε χρέος να προασπίζουμε την ταυτότητα μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον αναδεικνύοντας κάθε πτυχή του πλούσιου πολιτισμού και της ιστορίας μας. 
Δείτε ένα απόσπασμα της ομιλίας του Γιάννη Μαυρομάτη