Αυξάνεται η τουριστική κίνηση στο Δήμο Θερμαϊκού κάθε χρόνο



Σταθερά αυξητική πορεία, τουλάχιστον 10% ετησίως τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρουσιάζει η τουριστική κίνηση στο Δήμο Θερμαϊκού. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου επισκέπτονται τις καθαρές και ασφαλείς ακτές του Δήμου μας (πέντε εξ αυτών έχουν βραβευθεί ταυτόχρονα με Γαλάζιες Σημαίες) και νέες τουριστικές δομές δημιουργούνται προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Με το βλέμμα στραμμένο στην ενίσχυση του τουρισμού, κινηθήκαμε, από τη πρώτη στιγμή της θητείας μας, με στοχευμένες δράσεις και έργα όπως αναβάθμιση των υποδομών, αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων κ.α.
Στην κατεύθυνση της τουριστικής προβολής του Δήμου, η Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού (ΤΕΘ) διατηρεί μία σταθερά δραστήρια παρουσία, υλοποιώντας δράσεις με θεματικό εύρος και βασικό στόχο τον εντοπισμό και την ανάδειξη, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, των ιδιαιτεροτήτων του τόπου.
Με συμμετοχή σε εθνικές ή διεθνείς διοργανώσεις σχετικές με την τουριστική προβολή, τη λειτουργία ιστοσελίδας visit-thermaikos.gr και την πραγματοποίηση του φεστιβάλ «Thermaikos wine & food festival» βοηθούν ώστε ο Δήμος μας να προσελκύει περισσότερο κόσμο.



Ζούμε σε έναν τόπο προικισμένο με πλούσιο φυσικό και πολιτισμικό απόθεμα και με ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα, αποτελώντας έναν ανερχόμενο τουριστικό προορισμό. Προτεραιότητα μας, είναι να ενισχύσουμε τη «βαριά βιομηχανία» μας και στην επόμενη θητεία μας μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου.