Η παρέμβασή μας έφερε αποτελέσματα


Χρειάστηκε μόλις μια εβδομάδα, από τη δημοσιοποίηση στην ιστοσελίδα της παράταξης μας, των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Επανομής, για να αρχίσουν να δίνονται κάποιες λύσεις από την παρούσα Δημοτική Αρχή Θερμαϊκού.

*Υπήρχε σοβαρό ζήτημα σε ό, τι αφορά στην ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μικρών μαθητών από το σχολείο. Πλέον υπάρχει σχολικός τροχονόμος.

* Τα προβλήματα στις τουαλέτες του σχολείου σε ικανοποιητικό βαθμό αποκαταστάθηκαν

*Η επικίνδυνη για τραυματισμούς των μαθητών, πόρτα στην αυλή όπου είχε αποκολληθεί η λαμαρίνα, επισκευάστηκε

*Έγιναν κάποιοι ελαιοχρωματισμοί στην τοιχοποιία.

Για αυτές και πολλές ακόμη επισκευές που χρειάζεται το 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Επανομής, η Σχολική Επιτροπή Α΄Βαθμιας Εκπαίδευσης ήταν ενήμερη από τον περασμένο Οκτώβριο. Και επί 3 μήνες δεν έκανε τίποτα!

Μόλις όμως δημοσιοποιήσαμε τα προβλήματα, οι Διοικούντες το Δήμο «έτρεξαν» να δείξουν το ενδιαφέρον τους.

Τους… τρόμαξε η συζήτηση που με αφορμή την ανάρτηση της παράταξης μας άνοιξε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις αντιδράσεις των συμπολιτών μας και τις καταγγελίες σε βάρος της Δημοτικής Αρχής για αδιαφορία για τα προβλήματα που υπάρχουν και σε άλλα σχολεία.

Μόλις τα διάβασαν «ταρακουνήθηκαν». Και από εκεί που επί μήνες έμεναν άπραγοι, ως διά μαγείας, μέσα σε ελάχιστες ώρες , βρήκαν τον τρόπο να δώσουν ορισμένες, πρώτες λύσεις.

Για να μην… ξεχνιόμαστε όμως, οι επισκευές και συντηρήσεις στο 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Επανομής, δεν ολοκληρώθηκαν.

Εμείς θα ελέγχουμε τις ενέργειες της Δημοτικής Διοίκησης και θα επιμείνουμε μέχρι να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες στο Δημοτικό της Επανομής.

Το ίδιο θα κάνουμε και για όσα ακόμη σχολεία μας έχουν προβλήματα και ελλείψεις.

Όπως αποδεικνύεται ο μόνος τρόπος για να κινητοποιηθεί ο γενικά αδιάφορος κύριος Δήμαρχος, είναι η δημοσιοποίηση των προβλημάτων. Όσο μπορεί να τα κρύβει, δεν κάνει τίποτα…

Εμείς αναδεικνύουμε συνεχώς τα δεκάδες προβλήματα που κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε , γιατί είναι ευθύνη και χρέος μας.

Είναι καιρός να βγάλουμε τον τόπο μας από το τέλμα της ανικανότητας της σημερινής Διοίκησης και να χαράξουμε «Νέα Πορεία» για τον πολλαπλά προικισμένο τόπο μας.