Μόλις στο 28% η υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2022


«Τίποτα δεν γίνεται στο Δήμο μας», λένε οι πολίτες και έχουν απόλυτο δίκιο.

Την απουσία έργου και τις μεγαλόστομες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα που διαπιστώνουμε όλοι μας, την απραξία και την ανικανότητα του κυρίου Δημάρχου που καταγγέλουμε, τις αποτυπώνει τώρα και η οικονομική έκθεση της ίδιας της Δημοτικής Αρχής για το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Τα νούμερα, αποκαλύπτουν ότι οι στόχοι που παρουσίαζε η Δημοτική Διοίκηση έμειναν στόχοι.

Διότι:

Η υλοποίηση του προϋπολογισμού για το 2022 δεν ξεπέρασε το 28%.

Από τα περίπου 20 εκ. ευρώ που προβλέπονταν για έργα, αξιοποιήθηκαν μόνο τα 3 εκ. ευρώ.

Στην υπηρεσία Καθαριότητας προκύπτει έλλειμμα, ύψους 600.000 ευρώ.

Ειδικά από τα οικονομικά της Καθαριότητας, συνάγεται το ασφαλές συμπέρασμα ότι αν ο κύριος Δήμαρχος παραμείνει στην ίδια θέση και μετά τις εκλογές, θα επιβάλλει μεγάλη αύξηση των ανταποδοτικών τελών.

Εξάλλου, δεν υλοποίησε την προεκλογική του δέσμευση ότι θα μείωνε τα δημοτικά τέλη κατά 24%. Στην πραγματικότητα , η μείωση δεν ξεπέρασε το 12%.

Οι επιλογές του Δημάρχου για πλήρη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, η παραχώρηση της διαχείρισης των ογκωδών, πρασσίνου, ακόμη και των κλαδεμάτων σε ιδιώτες, έχουν γίνει θηλειά που «πνίγει» το Δήμο.

Και όπως έχουμε πολλές φορές επισημάνει, την ίδια ώρα, οι δαπάνες και τα λειτουργικά έξοδα του Δήμου έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.

Η εξασφάλιση υπηρεσιών με «φουσκωμένα» τιμολόγια και η κατακύρωση διαγωνισμών με μία μόνο προσφορά και μηδενικές εκπτώσεις ή εκπτώσεις που στην καλύτερη περίπτωση δεν υπερβαίνουν το 2% (!) είναι στην… ημερήσια διάταξη. Όταν σε άλλους Δήμους κηρύσσονται άγονοι και επαναλαμβάνονται. 

Στην κακοδιαχείριση της σημερινής Δημοτικής Διοίκησης, πρέπει να δοθεί ημερομηνία λήξης.