Περί ευθύνης: Πώς το νεράκι της ΔΕΥΑΘ προσπαθεί να ξεπλύνει την ανικανότητα της διοίκησης

Πώς το νεράκι της ΔΕΥΑΘ προσπαθεί να ξεπλύνει την ανικανότητα της διοίκησης



Ο κ .Γ. Τσαμασλής εξέδωσε δελτίο τύπου προφανώς για να κατευνάσει τον θυμό των συνδημοτών για τους "φουσκωμένους" λογαριασμούς της ΔΕΥΑΘ. 

Αδυνατώντας να αντιμετωπίσει την οργή των πολιτών προέβη σε ανυπόστατες δικαιολογίες που δυστυχώς δεν πρέπει να χαρακτηρίζουν μία δ/ση δήμου. 





“Καπελώνει" τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ 

Αποποιείται ευθυνών και καταγγέλλει χωρίς ίχνος ντροπής ψευδείς κατηγορίες "ρίχνοντας" όλη την ευθύνη στην διοίκηση μας για λογαριασμούς που εξέδωσε η δική του διοίκηση. 

Αμαυρώνει την ικανότητα των υπαλλήλων αμφισβητώντας τους.

 Γνωρίζουμε εκ προοιμίου την έλλειψη θάρρους-χαρακτηριστικό αδύναμων ανθρώπων-αλλά και την αναξιοπιστία που καθημερινά βιώνουμε επι 13 μήνες με κάλπικα και μεγάλα λόγια και τις μηδενικές πράξεις: 


-Οι Ρομά έφυγαν;

-Τα αδέσποτα έφυγαν; 

-Η μείωση των δημ. τελών κατά 24% έγινε; 

-Η άμεση σύνδεση με ΕΥΑΘ έγινε; και ούτε βέβαια πήρε όπλο και αντίσκηνο να μένει για να γίνουν όλα.


Όμως για το συγκεκριμένο θέμα η αλήθεια με ντοκουμέντα είναι: 

- Όταν αναλάβαμε την δ/ση δεν είχαν εκδοθεί ώς όφειλαν οι λογαριασμοί του 2013 και έως τον 9ο του 2014 επι θητείας του σημερινού προέδρου της ΔΕΥΑΘ κ. Βογιατζή.


-Προβήκαμε στην έκδοση ανά 4μηνο των λογαριασμών για πρώτη φορά, ενώ πριν υπήρχε ένας λογ/σμός τον χρόνο επιβαρύνοντας οικονομικά τους καταναλωτές στην υψηλότερη κλίμακα. Συγχρόνως μειώσαμε τα τέλη σε όλα τα νοικοκυριά 5%. 


-Οι επίμαχοι λογ/σμοί για τους οποίους διατείνεται ο κ. Τσαμασλής αφορούν το Β' και Γ' τετράμηνο του 2019 και μόνο και εκδόθηκαν τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ του 2020, δηλ. έναν χρόνο από την ανάληψη της σημερινής διοίκησης.


Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τόσο δύσκολο είναι να παραδεχθεί το λάθος του και να αναλάβει την ευθύνη. Δεν είπαμε μόνος σας κ. Τσαμασλή ό,τι μπορείτε να σώσετε τον κόσμο- εδώ και ειδικά με σάς ο μεγάλος Ν. Καζαντζάκης θα έτριζε, όμως οφείλετε λίγη αξιοπρέπεια να σας διακρίνει. Πάρτε επιτέλους την ευθύνη.