Δημοτικές βιβλιοθήκες σε συνεχή υποβάθμιση


Οι δημόσιες βιβλιοθήκες, αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, είναι από τους αρχαιότερους θεσμούς στον τόπο μας. 

Οι περισσότεροι Δήμοι διαθέτουν βιβλιοθήκες και όσοι δεν έχουν, σπεύδουν να δημιουργήσουν, για να προάγουν την μόρφωση των δημοτών τους, τον πολιτισμό, την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στην πληροφορία. Μάλιστα στην εποχή μας, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, οι δημοτικές βιβλιοθήκες εκσυγχρονίζονται και παρέχουν στους χρήστες τους πρόσβαση και από το διαδίκτυο.

Σε αντίθεση με τη γενική κατεύθυνση, ο Δήμος Θερμαϊκού παρουσιάζει το παράδοξο, να προσπαθεί να «κλείσει» αυτές που έχει! 

Με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Διοίκησης, οι δημοτικές μας βιβλιοθήκες είτε υπολειτουργούν, είτε τελούν σε καθεστώς…λουκέτου.

Η δημοτική βιβλιοθήκη στη Ν. Μηχανιώνα, που επί των δικών μας ημερών λειτουργούσε έξι μέρες την εβδομάδα, τώρα ανοίγει μόνο για δύο μέρες. Το ίδιο και η δημοτική βιβλιοθήκη στην Επανομή. Η δε δημοτική βιβλιοθήκη στην Περαία είναι κλειστή τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο κύριος Δήμαρχος, είναι παντελώς αδιάφορος. Και φυσικά δεν τον απασχολεί ότι οι πολίτες καταφεύγουν στις δημοτικές βιβλιοθήκες άλλων Δήμων. 

Δεν πιστεύει στο θεσμό, τον απαξιώνει. Δεν τον προβληματίζει η ταλαιπωρία των πολιτών. Η προαγωγή της γνώσης, η πνευματική καλλιέργεια, του είναι μάλλον άγνωστες έννοιες και αξίες. 

Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να προάγει «άρτο και θεάματα», να οργανώνει μουσικές συναυλίες.