Πολύτιμη στήριξη προσφέρουμε στις ευπαθείς ομάδες με τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας


Περισσότεροι από 260 ωφελούμενοι, εξυπηρετούνται από τις τέσσερις δομές των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας», που δραστηριοποιούνται και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Θερμαϊκού. Πιο συγκεκριμένα, στο Δήμο Θερμαϊκού λειτουργεί η «Βοήθεια στο Σπίτι» Θερμαϊκού, Ν. Μηχανιώνας και Επανομής και η «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας» Ν. Μηχανιώνας.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε άτομα μη αυτοεξυπηρετούμενα, τρίτης - τέταρτης ηλικίας και ΑμεΑ, δίνοντας προτεραιότητα σε όσους ζουν μόνοι, χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και δε διαθέτουν επάρκεια οικονομικών πόρων. Με την εφαρμογή τους παρέχεται κατ' οίκον δωρεάν, οργανωμένη και συστηματική πρωτοβάθμια κοινωνική φροντίδα, εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε εξυπηρετούμενου, από ειδικούς επιστήμονες και καταρτισμένα στελέχη των ειδικοτήτων του κοινωνικού λειτουργού, του νοσηλευτικού προσωπικού και των οικογενειακών βοηθών.

Στο διαρκή αγώνα μας για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας, ανταποκρινόμαστε με αποτελεσματικότητα στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και στεκόμαστε ακλόνητος αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι, αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που διατηρούν στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Ένα στοιχείο αναπόσπαστα συνδεδεμένο με τις πολιτικές στήριξης και ενίσχυσης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και απαραίτητο για την τοπική ανάπτυξη.