Αναβαθμίζουμε την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στη Ν. Μηχανιώνα


Αλλάζουμε την εικόνα της κεντρικής πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως της Ν. Μηχανιώνας εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση  381.000,00€ από το Πράσινο Ταμείο για την αστική ανάπλαση και την βιοκλιματική αναβάθμιση της. Ένταξη που προστίθεται στο ήδη υψηλότατο ποσό εγκεκριμένων και υπό διεκδίκηση κονδυλίων, ύψους άνω των 65.000.000,00€, για έργα που ωφελούν το τόπο μας.

Η ανάπλαση της πλατείας Ν. Μηχανιώνας, χωροθετημένη στο μεταίχμιο μεταξύ θάλασσας και αστικού ιστού, ορόσημο για τους κατοίκους του οικισμού και ο κατεξοχήν δημόσιος χώρος αναψυχής και περιπάτου, στοχεύει να αναδειχθεί σε ισχυρό πόλο συγκέντρωσης κατοίκων και επισκεπτών και ζωτικό κομμάτι της αστικής και κοινωνικής δραστηριότητας του τόπου.

Με τις παρεμβάσεις να ακολουθούν τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού επιδιώκουμε τη βελτίωση των συνθηκών θερμικής άνεσης, προκειμένου να ενθαρρύνεται η αξιοποίηση του κοινόχρηστου χώρου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αποτελώντας δείγμα βιώσιμης βιοκλιματικής αστικής αρχιτεκτονικής υπαίθριου χώρου.

Τα στοιχεία του νερού και του πρασίνου αναδεικνύονται, με το υφιστάμενο φυσικό πράσινο της πλατείας να διατηρείται και να ενισχύεται με νέες φυτεύσεις, ενώ με τη χρήση νέων, σύγχρονων, βιοκλιματικών υλικών με σημαντικές ψυχρές ιδιότητες βελτιώνεται το μικροκλίμα της περιοχής.

Εξάλλου, μέλημα μας είναι να δημιουργήσουμε μία πλατεία ανοιχτή και προσβάσιμη προς όλους, με το σχεδιασμό της ανάπλασης να διασφαλίζει την απρόσκοπτη, αυτόνομη και ασφαλή διακίνηση των ατόμων σε αναπηρικό αμαξίδιο και γενικά των εμποδιζόμενων και με αναπηρίες ατόμων.