Δώσαμε χαμόγελο στα παιδιά με τα εγκαίνια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ν. Κερασιάς






Η μεγαλύτερη επιβράβευση στη μέχρι τώρα πορεία μας είναι τα χαμογελαστά πρόσωπα των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στη Ν. Κερασιά, με αφορμή τα εγκαίνια που έγιναν σήμερα(19/04/2019).  Δίνοντας επιτέλους «σάρκα και οστά» σε ένα όνειρο πολλών χρόνων και ικανοποιώντας ένα διακαές αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας, το σχολείο λειτουργεί από τον περασμένο Δεκέμβριο .

Αναγνωρίζοντας τις σημαντικές δυσκολίες, τις οποίες αντιμετώπιζαν τόσα χρόνια οι μικροί μαθητές και το οικογενειακό τους περιβάλλον, θέσαμε ως στόχο την επίλυση του ιδιαίτερης ευαισθησίας αυτού προβλήματος, προχωρώντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή. Η δικαίωση ήρθε με την απόφαση ίδρυσης, σύμφωνα με το ΦΕΚ δημοσίευσης 2540/τΒ΄/18-08-2016.

Με εντατική δουλειά, οι προσπάθειες μας απέδωσαν καρπούς, προσφέροντας ένα χώρο άρτια διαμορφωμένο, κατάλληλα εξοπλισμένο και στελεχωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό, σε θέση να καλύπτει επαρκώς και με ασφάλεια τις καθημερινές ανάγκες των δώδεκα μαθητών, που παρακολουθούν πλέον το πρόγραμμά του.

Συγχρόνως, ενισχύσαμε το δίκτυο εκπαιδευτικών μονάδων του Δήμου με μία καινούργια δομή, κάτι που αποτελεί βασικό στόχο της παράταξης μας. Έργα, όπως η ανέγερση του 5ου Δημοτικού Σχολείου και η αποπεράτωση του 9ου Νηπιαγωγείου στην Περαία, καθώς και η ίδρυση Γυμνασίου στο Μεσημέρι και τη δρομολόγηση ακόμα δύο σχολείων στη Ν. Μηχανιώνα και Ν. Επιβάτες, πιστοποιούν τη φερεγγυότητά μας.