Τακτοποιήσαμε οφειλές παρελθόντων χρόνων, εξυγιαίνοντας τη ΔΗΚΕΘ



Η πλήρης εξόφληση των χρεών της ΔΗΚΕΘ αποτελεί ακόμα μία μεγάλη επιτυχία της Διοίκησής μας, εντασσόμενη σε μια σειρά προσπαθειών για το νοικοκύρεμα του Δήμου μας και την εδραίωση γερών οικονομικών βάσεων.

Η εξόφληση οφειλών, συνολικού ποσού 1.800.000,00€, αφορούσαν σε παρελθόντες φόρους, πρόστιμα και προσαυξήσεις, βεβαιωμένα για τα έτη 2000-2009 μετά από σχετικό φορολογικό έλεγχο, που βάραιναν τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Θερμαϊκού (ΔΗΚΕΘ).

Οικονομικά βάρη που αντιμετωπίστηκαν συντονισμένα και με τρόπο τέτοιο, ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε τα προγράμματα της Επιχείρησης. Προγράμματα, τα οποία εντάσσονται στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, παρέχοντας ένα πολύτιμο εργαλείο στήριξης και δημιουργώντας μια ισχυρή ασπίδα προστασίας, τόσο υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, όσο και των δημοτών στο σύνολό τους.

Από την αρχή της θητείας μας, επαναφέραμε την υπευθυνότητα, τη συνέπεια και την αξιοπιστία του Δήμου Θερμαϊκού, αποκαθιστώντας τη φερεγγυότητά του και μετατρέποντάς τον από έναν ασθενή οικονομικά Δήμο, σε ισχυρό και ακμαίο. Μια εξαιρετικά κοπιαστική δουλειά, λόγω των δυσμενών συνθηκών, που φέραμε εις πέρας με χρηστή οικονομική διοίκηση, στοχευμένες μειώσεις δαπανών και σπαταλών και ορθολογική αξιοποίηση των πόρων. Και όλα αυτά με απόλυτο σεβασμό στους πολίτες και τα χρήματά τους, δίχως επιβάρυνση ούτε κατά ένα ευρώ, αλλά αντιθέτως με μειώσεις στα τέλη κάθε χρόνο. Και είμαστε ευτυχείς, γιατί πλέον έχουμε περάσει σε μια νέα οικονομική εποχή, από την οποία επωφελούμενη είναι η τοπική κοινωνία.