Παιδικές χαρές - παγίδες


Από απόσταση αυτή η παιδική χαρά στην Κερασιά,  φαντάζει …μια χαρά. Στην πραγματικότητα  όμως κρύβει κινδύνους  για τα ανέμελα παιδιά που παίζουν εκεί.

‘Όταν περάσεις  το περίβολο, διαπιστώνεις ότι οι επιδαπέδιες πλάκες που τοποθετούνται κάτω από τα παιχνίδια  για να αποτρέπουν  τραυματισμούς και ατυχήματα  είναι διαλυμένες και  σε κακή κατάσταση. Το δε πράσινο που περιστοιχίζει τα παιχνίδια είναι  απεριποίητο, αλλά αυτό είναι το λιγότερο, γιατί μέσα  στα ψηλά  χόρτα κρύβονται  τρομερές  «παγίδες» . Ξηλωμένα  παγκάκια, ξηλωμένα  και πεσμένα  κάτω καλαθάκια σκουπιδιών, χοντροί ελαστικοί σωλήνες και μια μισοξηλωμένη περίφραξη, που τα παιδιά πάνω στην ένταση του παιχνιδιού τους  δεν βλέπουν και δεν υπολογίζουν.

Με μια κουβέντα, όταν προσέξεις καλύτερα, απογοητεύεσαι. 

Εικόνα απόλυτης εγκατάλειψης

Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και στην περίπτωση  της παιδικής χαράς  στους Ν. Επιβάτες που αναδείξαμε προ ημερών, οι ευθύνες  του κυρίου Δημάρχου  είναι τεράστιες!

Γιατί  όσο κι αν επιμένει να ισχυρίζεται ότι όλα  «λειτουργούν ρολόϊ», οι παιδικές  χαρές  έχουν  κακό χάλι, και ταυτόχρονα είναι επικίνδυνες  για τα παιδιά μας.

Θα του συνιστούσαμε έστω και αργά, να κάνει μια βόλτα από τα πάρκα και τις παιδικές  χαρές  του Δήμου για να δει επί τόπου την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Τουλάχιστον να μην κοροϊδεύει… τον εαυτό του, γιατί  τους πολίτες δεν μπορεί να τους κοροϊδέψει. Τέσσερα χρόνια τώρα, έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.