ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΠ΄ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Το «πάρτι» των απ΄ ευθείας αναθέσεων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση από τη Διοίκηση του Δήμου μας, χωρίς το παραμικρό ίχνος ντροπής, συνεχίζοντας σ΄ έναν ολισθηρό δρόμο με απρόβλεπτες οικονομικές συνέπειες; 

Απ΄ ευθείας αναθέσεις, σε σχολικά έργα αυτή τη φορά μέσω των σχολικών επιτροπών, παρ΄ ότι ενημερώσαμε την διοίκηση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, πως  έργα, πάνω από 7.000€ (με ΦΠΑ), ΔΕΝ μπορούν να ανατεθούν από την σχολική επιτροπή .  (Δείτε φωτογραφία)

Κι όμως, παρ΄ ότι η διοίκηση του Δήμου δεσμεύτηκε πως εάν είναι έτσι θα πάρει πίσω τις αποφάσεις, εντούτοις προχωρούν κανονικά στην ανακατασκευή του γηπέδου τένις του 1ου Γυμνασίου Περαίας ( προϋπολογισμού 23.186,76€) και στην αντικατάσταση του ξύλινου δαπέδου του 2ου Λυκείου Περαίας (προϋπολογισμού 19.696,16€) σύμφωνα με τις αποφάσεις 7 & 8/2021 της 2βάθμιας σχολικής επιτροπής. Έργα, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ το ανωτέρω τιθέμενο όριο των 5.869,41€.           

Αναγκαζόμαστε, λοιπόν,  να κάνουμε ένσταση ενώπιον του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και ζητούμε: 

Την ΑΚΥΡΩΣΗ ων υπ’ αριθ. πρωτ. 7/2021 και 8/2021 Αποφάσεων της δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Θερμαϊκού, με θέμα: «Έγκριση διενέργειας δαπάνης για  πλήρη ανακατασκευή χώρου γηπέδου τένις στο 1 ο Γυμνάσιο Περαίας» η πρώτη και αντίστοιχα με θέμα «Έγκριση διενέργειας δαπάνης για εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής ξύλινου δαπέδου κλειστού χώρου αθλητικών δράσεων 2 ου Λυκείου Θερμαϊκού» η δεύτερη ως εκδοθείσες από αναρμόδιο όργανο ή άλλως και εντελώς επικουρικώς ως παντελώς αναιτιολόγητες (παραθέτουμε και τα σχετικά έγγραφα).

Κύριοι, είτε το θέλετε, είτε όχι ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΝΕΤΕ και ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ. Αυτό επιτάσσει η δημοκρατία μας…