Στον «πάγο» το φυτώριο νέων αθλητών στο Δήμο μας


Κλειστό γυμναστήριο Ν. Μηχανιώνας, ώρα μηδέν.
Στις εγκαταστάσεις του προπονούνται παιδιά τριών αθλητικών συλλόγων της περιοχής, σε πολικές θερμοκρασίες! 

Φιλικοί αγώνες διεξάγονται υπό συνθήκες αβάστακτου κρύου για τις ομάδες και τους φιλάθλους! Ο κύριος Δήμαρχος μοιράζει χαμόγελα σε φωτογραφικά ενσταντανέ με παράγοντες και αθλητές, αλλά δεν δίνει «φράγκο» για το πώς καταφέρνουν να τα βγάλουν πέρα… Έχει βάλει το Κλειστό Γυμναστήριο …στον πάγο. 

Οι γονείς όμως έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται. Και δικαίως. Δεν στέλνουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό για να παγώνουν και να αρρωσταίνουν.

 Οι σύλλογοι αναγκάζονται να αγοράζουν οι ίδιοι πετρέλαιο, όταν έχουν την οικονομική δυνατότητα, για να θερμάνουν τις εγκαταστάσεις και έχουν φτάσει στο σημείο να μαλώνουν μεταξύ τους, για τις ώρες λειτουργίας της θέρμανσης. Τραγικό! Και ο κύριος Δήμαρχος, στο ζεστό του γραφείο, αδιαφορεί αν τα παιδιά που προπονούνται «τρέμουν από το κρύο». 

Αδιαφορεί για όλα. Η απογοήτευση είναι μεγάλη. 

Πλέον κατηγορείται ανοιχτά και από τους ανθρώπους των συλλόγων ότι έχει εγκαταλείψει στην τύχη του το Κλειστό Γυμναστήριο . Ότι έχει γυρίσει την πλάτη του στο δυναμικό και πολύ ελπιδοφόρο πυρήνα αθλητισμού της τοπικής κοινωνίας. 

Δημοσίευση που αναρτήθηκε στο facebook και δεν αμφισβητήθηκε από τη Δημοτική Διοίκηση, αποκαλύπτει ότι ο Δήμος εφοδίασε πέρυσι με πετρέλαιο αξίας 600 ευρώ όλο κι όλο, το Κλειστό Γυμναστήριο. Για τα μάτια του κόσμου δηλαδή… 

Ο δε αντιδήμαρχος Οικονομικών, που προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα , τα έκανε ακόμη χειρότερα. Διότι εξηγεί – με ανάρτηση του κι αυτός στο facebook-, ότι τα χρήματα που προϋπολογίστηκαν στο διαγωνισμό για τη θέρμανση του Γυμναστηρίου εξαντλήθηκαν εξαιτίας της «τεράστιας αύξησης της τιμής» του πετρελαίου

Μα, αγαπητέ Αντιδήμαρχε, η τρελή κούρσα στις τιμές των καυσίμων συνεχίζεται τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν είναι φαινόμενο που ξέσπασε ξαφνικά για να μην μπορέσετε να λάβετε εγκαίρως τα μέτρα σας! Όλα τα νοικοκυριά κάνουν «το κουμάντο» τους από το καλοκαίρι και το φθινόπωρο για την θέρμανση του χειμώνα. 

Οι πεφωτισμένοι της Δημοτικής Διοίκησης γιατί δεν καταφέρατε να προϋπολογίσατε κονδύλια ικανά να προλάβουν τις δυσάρεστες καταστάσεις; Ώστε να μην μας λέτε τώρα αστείες δικαιολογίες ότι είσαστε «σε οριακό σημείο μέχρι την υπογραφή σύμβασης με το νέο προμηθευτή».

 Σε οριακό σημείο είναι η υπομονή των συλλόγων και των ανθρώπων τους που με ανιδιοτέλεια βάζουν το «χέρι στην τσέπη» για να στηρίξουν το φυτώριο αθλητισμού που αναπτύσσεται στον τόπο μας και η υπομονή της τοπικής κοινωνίας.

Αφού δεν είστε ικανοί να κάνετε τίποτα άλλο, τουλάχιστον τηρήστε την υπόσχεση σας να στείλετε τεχνικό για να ελέγξει τη λειτουργία του προβληματικού συστήματος θέρμανσης στο Κλειστό Γυμναστήριο…