Ένας Δήμαρχος που δεν συγκινείται...


Στη λήθη της ιστορίας, έχει αφήσει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, τις εκδηλώσεις εθνικής μνήμης. Αυτές που έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια τους, που τιμούμε τους ήρωες και τα θύματα τραγικών στιγμών της ιστορίας του έθνους. Αυτές που μαθαίνουν οι νεότεροι τη μακραίωνη ιστορία μας και διδάσκονται από το απαράμιλλο σθένος και την αντίσταση των προγόνων μας σε κάθε επιβουλή.

Επί των ημερών μας στη Διοίκηση του Δήμου θεσμοθετήσαμε τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα στην Επανομή, καθώς και εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική καταστροφή, τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Περαία και την Εθνική Αντίσταση στη Νέα Μηχανιώνα.

Περιμέναμε ότι ο κύριος Δήμαρχος θα είχε την ευαισθησία να τιμήσει μαζί με τους συντοπίτες του, την πρόσφατη επέτειο της Εθνικής Αντίστασης (25 Νοεμβρίου). Όμως διαψευστήκαμε.

Ένας Δήμαρχος που δεν συγκινείται.

Ένας Δήμαρχος αδιάφορος, που προτιμά την άνεση του γραφείου του , από το να βρίσκεται κοντά στους πολίτες. Το απέδειξε άλλωστε με τον πιο περίτρανο τρόπο και σε ό, τι αφορά και στις εκδηλώσεις με στόχο την υποστήριξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Όπως η γιορτή Τσίπουρου στη Νέα Κερασιά. Εμείς την καθιερώσαμε με στόχο να στηρίξουμε τους παραγωγούς και τα τοπικά προϊόντα. Να τα κάνουμε γνωστά στο ευρύ κοινό. Να προβάλλουμε τον ευλογημένο τόπο μας και να κατοχυρώσουμε ένα ακόμη λόγο προσέλκυσης επισκεπτών.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή όμως, είναι παγερά αδιάφορη! Καμιά προσπάθεια, καμιά ενέργεια. Ο θεσμός φθίνει. Ο Δήμαρχος δε νοιάζεται για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της περιοχής.

Άλλωστε έχει ...ομολογήσει δημοσίως στο παρελθόν ότι δεν σκοπεύει να κάνει τίποτα για την Ν. Κερασιά! Τιμωρεί την περιοχή και τους κατοίκους, επειδή, τα ποσοστά εκλογής του στις προηγούμενες εκλογές ήταν χαμηλά στην Ν. Κερασιά;
Έχει βάλει την Ν.Κερασιά και τις κοινότητες όπου δεν έχει ένθερμους υποστηρικτές στην «κατάψυξη» για λόγους... ανταπόδοσης;

Ένας τέτοιος Δήμαρχος, δεν αξίζει στον τόπο μας!