ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ


Συνεχίζονται τα ατοπήματα της διοίκησης του Δήμου μας η οποία οδηγεί τον τόπο μας, κάθε μέρα και περισσότερο, στον μαρασμό και την οπισθοδρόμηση. Οι απεντάξεις έργων, απόρροια της ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ και της ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ, διαδέχονται η μία την άλλη, κάνοντάς μας να αναρωτιόμαστε: ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ;     

Συγκεκριμένα: Χάθηκε ένα σημαντικότατο έργο πράσινης ανάπτυξης για την περιοχή μας. Είχαμε δρομολογήσει την δημιουργία ενός «Πράσινου Σημείου» από τις 28/02/2019,  το οποίο επρόκειτο να αποτελέσει μέρος ενός δικτύου σημείων διακριτής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών και θα λειτουργούσε παράλληλα με άλλες δράσεις και δημοτικά προγράμματα με στόχο τη Διαλογή στη Πηγή, συνολικού προϋπολογισμού 531.860,40€

Η κατασκευή του θα βοηθούσε σημαντικά στην προώθηση της πρόληψης παραγωγής αποβλήτων, στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης, στην εκτροπή αποβλήτων από τους ΧΥΤΑ, στην ανακύκλωση οικιακών αποβλήτων, στη χωριστή συλλογή χαρτιού, μετάλλου, πλαστικού και γυαλιού και, τέλος, στην ανάπτυξη νέων προτύπων κοινωνικής συμπεριφοράς αναφορικά με τις μεθόδους αξιοποίησης των απορριμμάτων (επαναχρησιμοποίηση, διαλογή στη πηγή και ανακύκλωση).   

Το έργο χωροθετήθηκε στο 6450 κληροτεμάχιο αγροκτήματος Επανομής το οποίο αποτελεί δημοτική έκταση. 

Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μας, πέτυχαμε, χάριν της οργάνωσης και του συντονισμού της Διοίκησής μας,  την άρτια προετοιμασία της ένταξης και την εξασφάλιση την χρηματοδότησης, η σημερινή διοίκηση, επέδειξε ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και δεν μερίμνησε για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων έναντι της Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. της Π.Κ.Μ. με αποτέλεσμα την ΑΠΕΝΤΑΞΗ του εν λόγω μείζονος σημασίας έργου!!! (Δες έγγραφο)

Άλλο ένα έργο χάθηκε, άλλη μια ευκαιρία ανάπτυξης του Δήμου Θερμαϊκού πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων. ΓΙΑΤΙ

Αν νομίζει ο κ. Τσαμασλής πως θα χάνει έργα, θα φέρνει τον τόπο 100 χρόνια πίσω και δεν θα λογοδοτεί πουθενά, είναι βαθιά νυχτωμένος.

Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά, ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ώστε να αναζητηθούν ευθύνες.