Ανακουφίζουμε τις οικογένειες του Δήμου μας με τη λειτουργία των παιδικών σταθμών


Στηρίζουμε τις οικογένειες του Δήμου μας με τη δωρεάν φιλοξενία 140 παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς, προσφέροντας πλήρη οργανωμένα προγράμματα δραστηριοτήτων, με σκοπό τη δημιουργική τους απασχόληση και τη σωστή πνευματική και σωματική τους ανάπτυξη.

Γνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες των δημοτών μας, κινηθήκαμε εγκαίρως και υποβάλλαμε σχετικά αιτήματα προς την ΕΕΤΑΑ, τα οποία και εγκρίθηκαν στο σύνολό τους, εξασφαλίζοντας έτσι συνολικά 140 – πλήρως επιδοτούμενες από τη Δράση – θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών από τις σχετικές δομές του.

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί που λειτουργούν στο Δήμο είναι τέσσερεις και είναι σύγχρονοι, άρτια εξοπλισμένοι και σύμφωνοι με όλες τις κατάλληλες προδιαγραφές, εξασφαλίζοντας ποιοτική μάθηση, εξαιρετικές συνθήκες φιλοξενίας και δημιουργικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Ως Διοίκηση, προχωρήσαμε στην ολοκληρωτική ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων τους και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ενώ ανανεώσαμε το εκπαιδευτικό υλικό και τα παιχνίδια όλων των παιδικών σταθμών.
 Τη σωστή διαπαιδαγώγηση και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών σε ένα φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον εγγυάται το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, με υπηρεσίες παιδιατρικής υποστήριξης, παιδοψυχολόγου, γυμναστή και ξένων γλωσσών.