Στηρίζουμε τον τουρισμό: οι δράσεις προβολής του τόπου μας στη διάρκεια της τετραετίας


Με τον τουρισμό να αποτελεί έναν τομέα με σημαντική συνεισφορά στην τοπική οικονομία, αναπτύξαμε με επιτυχία δράσεις προβολής του Δήμου Θερμαϊκού και ενέργειες για την αξιοποίηση και τόνωση των ανταγωνιστικών του πλεονεκτημάτων.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού (ΤΕΘ) διατηρεί μία σταθερά δραστήρια παρουσία με συμμετοχή σε εθνικές ή διεθνείς διοργανώσεις σχετικές με την τουριστική προβολή και με τη λειτουργία ιστοσελίδας «visit-thermaikos.com». Παράλληλα, εντάξαμε το Δήμο ως μέλος στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Marketing Νομού Θεσσαλονίκης.

Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες με έως και πέντε βραβευμένες ακτές ταυτόχρονα, γεγονός που δικαίωσε τη συντονισμένη προσπάθεια για δημιουργία και αναβάθμιση των κατάλληλων υποδομών, και την επιβεβαίωση καταλληλότητας των υδάτων για κολύμβηση, από τις πραγματοποιούμενες σε τακτά χρονικά διαστήματα μικροβιολογικές και χημικές μετρήσεις.

Εξαιρετικά επιτυχημένη κρίθηκε η συμμετοχή μας στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με την επιτυχία αυτή να επικυρώνεται με τη βράβευσή μας από τη HELEXPO για την ολοκληρωμένη, λειτουργική και αισθητικά άψογη οργάνωσή της. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, οι επισκέπτες του Περιπτέρου 10 (Stand 12) είχαν την ευκαιρία να ενημερώνονται για τις πρωτοβουλίες του Δήμου για καθιέρωση «Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης».

Τέλος, τις καλύτερες εντυπώσεις σε επισκέπτες και τους επιχειρηματίες της περιοχής μας άφησε το φεστιβάλ «Thermaikos wine & food festival», όπως και οι εκδηλώσεις για την προβολή του Δήμου μας με τίτλο «Στις Ακτές και το Χειμώνα».