Πιέζουμε για την ταχύτερη υλοποίηση της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας




Την ταχύτερη δρομολόγηση της Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης προωθεί με κάθε τρόπο ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, πραγματοποιώντας συνάντηση χθες (16/05/2019) με τον πρόεδρο και τη διευθύντρια της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.», στα γραφεία της εταιρείας.
Ένα μεγάλο «στοίχημα» φαίνεται πως κερδίζεται, καθώς, ολοκληρώθηκαν οι μελέτες, εκδόθηκαν οι αδειοδοτήσεις και ο δρόμος άνοιξε για δημοπράτηση, με τη χρηματοδότηση από την Π.Κ.Μ και το Υπ. Οικ. & Ανάπτυξης να απομένει. Ένα έργο πνοής που θα αποφέρει στον τόπο μας πολλαπλά οικονομικά, αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά και τουριστικά οφέλη.

Με γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών μας, ενεργήσαμε από την αρχή της θητεία μας με συνέπεια και συνεχίζουμε να προσπαθούμε, ακόμα πιο εντατικά, για την επίσπευση υλοποίησής του.

Εξάλλου, συμμετέχουμε ανελλιπώς στις συνεδριάσεις των Επιτροπών Διοικητικού & Τεχνικού Συντονισμού της Προγραμματικής Σύμβασης του Έργου και Παρακολούθησης. Έχουμε διασφαλίσει την ετοιμότητα του Δήμου για τη δημοπράτηση της στάσης στους Ν. Επιβάτες, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία στο μελετητή. Με την παρουσία μας στην περσινή, 83η ΔΕΘ, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και βραβεύθηκε από τη HELEXPO, προβάλλαμε την αναγκαιότητα της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας.

Στη χθεσινή συνάντηση, επισημάνθηκαν λεπτομέρειες, όπως: η καθημερινή και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους λειτουργία, η δρομολόγηση καινούριων πλοίων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, τα τακτικά δρομολόγια (κανονικά-express) αξίας από 2€, αλλά και η προσβασιμότητα ατόμων με κινητικές δυσκολίες, ηλικιωμένων, βρεφών και ποδηλατών.

Έργα αλήθειας, 
πράξεις ανθρωπιάς!