Να ακυρώσουν τώρα το διαγωνισμό! Αν έχουν έστω και τον ελάχιστο σεβασμό προς τους δημότες να ακυρώσουν άμεσα τον διαγωνισμό με 1 συμμετέχοντα και με 1,5% έκπτωση!

Επανερχόμαστε στο ίδιο θέμα προηγούμενου δελτίου τύπου γιατί η αποκάλυψη για την τριετή πολυδάπανη σύμβαση που συνάπτει η διοίκηση του δήμου με ιδιώτη π/υ 7.536.000€ για την αποκομιδή των απορριμμάτων προκάλεσε την οργή των συμπολιτών μας.





Οι πολίτες δυσανασχετούν τόσο στην συμμετοχή ενός μόνο διαγωνιζομένου, όσο και στην έκπτωση 1,5% που δόθηκε και έγινε δεκτή από διοίκηση του δήμου μας σε ένα τεράστιο ποσό 7.536.000€.

Δεν είναι όμως τυχαίο:

Οι διοικούντες, μας έχουν συνηθίσει και στις μηδενικές εκπτώσεις σε διαγωνισμούς και με έναν και μοναδικό συμμετέχοντα σ' αυτούς.

Γιατί, το ίδιο έγινε και με τους διαγωνισμούς διαχείρισης ογκωδών, αγορά κάδων, κ.α

Και ας "έσκιζε τα ρούχα του" ο σημερινός δήμαρχος τόσο στο  δημοτικό συμβούλιο από τα έδρανα της αντιπολίτευσης αλλά και κατά την προεκλογική περίοδο, όπου δεσμευόταν ότι θα ακυρώνει τους διαγωνισμούς, με έναν συμμετέχοντα και η προσφορά του θα ήταν με ελάχιστο ποσοστό έκπτωσης.

Αυτά έλεγε και κατήγγειλε, ώστε να επαναπροκηρυχθεί το εμβληματικό έργο "Αντικατάσταση των λαμπτήρων με LED"π/υ 3.300.000€ που έλαβε έκπτωση 9%,έργο που ψήφισε αυτός και η παράταξη του σε όλα τα στάδια(δάνειο, μελέτη, όροι διακήρυξης, προσφορές, κ.α) αλλά διαφώνησε ΜΟΝΟ στο ποσοστό έκπτωσης.

Σήμερα χωρίς να σέβεται τα χρηματικά διαθέσιμα του δήμου που με κόπο νοικοκυρέψαμε ως προηγούμενη διοίκηση, διαθέσιμα που τον κατέταξαν στο 10% των υγιέστερων οικονομικά δήμων της χώρας τα σπαταλά άδικα και αχρείαστα.

Το κόστος της αποκομιδής σήμερα είναι 1.080.000€/χρόνο ενώ με την νέα σύμβαση αυξάνεται στο ποσό των 1.860.000/χρόνο.

Δηλαδή στην τριετία πλέον των 2.500.000€ χωρίς λόγο "φεύγουν" από τα ταμεία του δήμου.

Όσο για το έργο των LED, εκτός που αναβάθμισε περιβαλλοντικά τον δήμο μας μείωσε κατά πολύ το κόστος προς την ΔΕΔΗΕ αφού το 2014 ο δήμος μας κατέβαλε 1.350.000€/έτος και σήμερα μόλις 830.000€/έτος, και μάλιστα με ΔΩΡΕΑΝ με 10ετή συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού (προσωπικό, υλικά).

Η ανακολουθία λόγων και έργων της διοίκησης του δήμου είναι επικίνδυνη και εμείς έχουμε υποχρέωση να προστατευθούμε.