Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή Γυμνασίου στο Μεσημέρι



Ένα πάγιο και εύλογο αίτημα των κατοίκων του Μεσημερίου μπαίνει σε τροχιά δρομολόγησης, με την ίδρυση Γυμνασίου, προς εξυπηρέτηση των μαθητών της περιοχής και όχι μόνο.

Το ΦΕΚ Β΄ 2428/26-6-2018 της απόφασης ίδρυσης του Ημερήσιου Γυμνασίου του Μεσημερίου ανοίγει το δρόμο, μέσω όλων των απαραίτητων ενεργειών – μελέτες, υποβολή σε πρόγραμμα χρηματοδότησης κ.ά. -,  για την υλοποίησή του και κατ’ επέκταση για την κάλυψη ενός υπάρχοντος κενού, που ταλανίζει τους μαθητές του οικισμού, αναγκάζοντάς τους να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, ώστε να φτάσουν στο σχολείο τους.

Η νέα σχολική μονάδα - η απόφαση ίδρυσης της οποίας ήρθε μετά από σχετική εισήγηση του Δήμου Θερμαϊκού προς του Υπουργείο Παιδείας, που απέδωσε καρπούς - προβλέπεται ότι θα διευκολύνει όχι μόνο τους μαθητές του Μεσημερίου, οι οποίοι φοιτούν στην Επανομή, αλλά και όσους διαμένουν στο Κάτω Σχολάρι, μετακινούμενοι προς Τρίλοφο για την παρακολούθηση των μαθημάτων τους. Επισημαίνεται επίσης, ότι με την κατασκευή του, δυνατότητα να εξυπηρετηθούν θα έχουν ακόμα και μαθητές του Λακκώματος και της Ν. Ηράκλειας, οι οποίοι για τη φοίτησή τους επισκέπτονται τη Ν. Καλλικράτεια, της οποίας η απόσταση είναι σαφώς μεγαλύτερη συγκριτικά με το Μεσημέρι.