Συνεχίζουμε τη λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης



Πετύχαμε την εξασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με το Δήμο Θερμαϊκού να είναι από τους ελάχιστους δήμους που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

Τη λειτουργία της δομής εκπαίδευσης ενηλίκων στο Δήμο Θερμαϊκού ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο του 2014, θέτοντας ως βασικό σκοπό, σύμφωνα με τους στόχους του Προγράμματος, τα παρακάτω:
·        Δημιουργία θετικής στάσης ως προς τη μάθηση και ενίσχυση των ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση.
·       Ενίσχυση της ικανότητας προσαρμογής στις γνωστικές απαιτήσεις ενός συνεχώς εξελισσόμενου κοινωνικο-οικονομικού χώρου δράσης των ενηλίκων πολιτών.
·       Σύνδεση ή επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία ενηλίκων, οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση.
·       Ενίσχυση των δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας, καθώς και της διατήρησης της θέσης εργασίας ή της επαγγελματικής εξέλιξης.
·       Συμμετοχή στην «κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας» και πρόσβαση στις νέες εργασιακές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ευκαιρίες.
·       Αναβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης, εργασίας και κοινωνικής κατάστασης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού.
·       Ανάπτυξη της ενεργού ιδιότητας του πολίτη.
·       Δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου στο πεδίο του πολιτισμού.
·       Ενίσχυση της ισότητας των δύο φύλων.