Έργο-στολίδι η αποκατάσταση του πεζόδρομου της Επανομής





Αποκαταστήσαμε τον κεντρικό πεζόδρομο της Επανομής ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινότητας. Ο πεζόδρομος, ο οποίος μετά από απόφαση παλιότερης διοίκησης του, προ-Καλλικρατικού τότε, Δήμου της Επανομής είχε μετατραπεί σε δρόμο «ήπιας» κυκλοφορίας, είχε υποστεί έντονες φθορές στο οδόστρωμά του, με αποτέλεσμα τη δυσχέρεια των μετακινήσεων, καθώς και τη μη καλαίσθητη εικόνα του. 

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικού προϋπολογισμού 74.112,76€ περιλάμβαναν την πλήρη αποξήλωση των σχιστόπλακων και των υλικών επίστρωσης του οδοστρώματος και την άμεση τοποθέτηση νέου ενισχυμένου έγχρωμου τάπητα, ενώ παράλληλα, επαναδιαμορφώθηκε και το δρομάκι, που οδηγεί στο Δημοτικό Θέατρο της Επανομής, με την επένδυσή του με γρανιτοκυβόλιθους.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, επιλέχθηκαν, πέραν της πρακτικότητας, ανθεκτικότητας και συμβατότητά τους με τις υφιστάμενες ανάγκες, βάσει κριτηρίων που ανταποκρίνονται στην επιθυμία για αισθητική αναβάθμιση και εξωραϊσμό της ευρύτερης περιοχής, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του παραδοσιακού χαρακτήρα του ιστορικού κέντρου της Επανομής.

Η παρέμβαση, έτυχε ευρείας αποδοχής από την τοπική κοινωνία, με τον κόσμο να την αγκαλιάζει από την πρώτη κιόλας στιγμή ολοκλήρωσής της, επιβεβαιώνοντας την ευστοχία και την επιτυχία της και επιτρέποντας στους δημότες και τους επισκέπτες της Επανομής να απολαμβάνουν ένα σημαντικό έργο ανάπλασης, που μεταφέρει έναν αέρα φρεσκάδας και ανανέωσης.