Αναβαθμίζουμε ενεργειακά τρία σχολικά κτίρια


Την ενεργειακή αναβάθμιση τριών ενεργοβόρων δημόσιων κτιρίων και συγκεκριμένα των σχολικών μονάδων του 1ου Γυμνασίου Ν. Μηχανιώνας, του Γυμνασίου των Ν. Επιβατών και του ΕΠΑΛ Επανομής επιδιώκουμε με την υποβολή φακέλου χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2.200.000,00€, προβλέπει βάσει της υπ’ αριθμ. 66/2018 μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μία σειρά επεμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των τριών σχολικών κτιρίων. Σε αυτές περιλαμβάνονται εργασίες εξωτερικής θερμομόνωσης της τοιχοποιίας και δώματος - στέγης, αντικατάστασης ανοιγμάτων - κουφωμάτων και συστημάτων θέρμανσης, αλλά και εφαρμογή μέτρων για τη βελτίωση της απόδοσης των συστημάτων φωτισμού.

Με γνώμονα πάντα το συμφέρον αυτού του τόπου, εργαζόμαστε αδιάκοπα για τη σχεδίαση, την υλοποίηση και την παράδοση έργων ωφέλιμων για την τοπική κοινωνία. Στην προσπάθειά μας αυτή συνεχίζουμε, αξιοποιώντας εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, να διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις, που έχουν ήδη ξεπεράσει τα 65.000.000,00 ευρώ, με πολλά από τα έργα να βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης και οι οποίες μας παρέχουν την απαραίτητη υποστήριξη για να πετύχουμε τους στόχους μας. Η σταδιακή μετατροπή του Δήμου μας σε μια ενεργειακά βιώσιμη περιοχή αποτελεί έναν από αυτούς και η ενεργειακή αναβάθμιση των τριών αυτών σχολικών κτιρίων εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο.