Καταπολεμούμε την ανεργία με συμμετοχή σε προγράμματα του ΟΑΕΔ


Με την ανεργία και δη, τη μακροχρόνια, να παρουσιάζει τρομακτική διόγκωση κατά τη διάρκεια των χρόνων της κρίσης, επιδιώκουμε την ανάσχεση της μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των δύο προηγούμενων κύκλων του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα, όπου απασχολήθηκαν 240 άνεργοι, άλλες 105 νέες θέσεις εργασίας εγκρίθηκαν. Αποτελώντας μάλιστα, έναν από τους 56 μόλις Δήμους της χώρας, που συμμετέχουν στον τρίτο κύκλο του Προγράμματος. Επίσης, άλλοι 17 μακροχρόνια άνεργοι ηλικίας 55-67 ετών επωφελούνται με τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Η απασχόληση είναι διάρκειας 8 μηνών και επωφελούνται κυρίως μακροχρόνια άνεργοι. Σκοπός είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και η υποστήριξη της διαδικασίας επαναφοράς των ανέργων στον εργασιακό χώρο, με την προσφορά θέσεων απασχόλησης σε έργα που προάγουν την κοινή τοπική ωφέλεια, μέσω της κάλυψης κοινωνικών αναγκών.

Οι θέσεις περιλαμβάνουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αφορούν σε έργα επιλεγμένα από το Δήμο, με μετρήσιμα αποτελέσματα, μετά το πέρας του οκταμήνου, στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων, όπως ενδεικτικά: αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της λειτουργίας τους, εξυπηρέτηση μεγαλύτερου πλήθους δημοτών, συντήρηση μικρών υποδομών, αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος, δράσεις πολιτισμού κλπ.