Υποστηρίζουμε ευάλωτους δημότες με διανομές βασικών αγαθών μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ

Μια σημαντική ανάσα-βοήθεια προσφέρουμε σε 1026 δικαιούχους του χρηματοδοτούμενου προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (ΤΕΒΑ/FEAD), με τακτικές διανομές τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών

Εντάξαμε το Δήμο μας στη «Σύμπραξη ΠΕ Θεσσαλονίκης-Ανατολικό Τμήμα», με στόχο την υποστήριξη ευάλωτων δημοτών και των οικογενειών τους, ενώ οι διανομές των αγαθών πραγματοποιούνται  στους Ν. Επιβάτες, στο χώρο στέγασης των  Δομών Βασικών Αγαθών του Δήμου Θερμαϊκού «Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο και Κοινωνικό Φαρμακείο», που βρίσκεται στο 21ο χλμ. Λ. Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας, στάση ΟΑΣΘ «Ελβετία».

Στο πεδίο άσκησης της κοινωνικής πολιτικής μας, έχουμε αναπτύξει ένα σύστημα παροχής κοινωνικών υπηρεσιών στο πλαίσιο ενός ευρύτερου δικτύου δημοτικών δομών. Ταυτόχρονα, σε μία περίοδο έντονης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, παρέχουμε σημαντική στήριξη σε κοινωνικές πρωτοβουλίες και δομές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Το ΤΕΒΑ, όπως είναι γνωστό, υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων, ενώ στηρίζει συγχρόνως συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων του Δήμου. Δικαιούχοι είναι οι ωφελούμενοι του ΚΕΑ, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να παίρνουν και τρόφιμα από το ΤΕΒΑ.