Διαφανής και συστηματικός έλεγχος στη διακίνηση των υλικών με τη λειτουργία κεντρικής αποθήκης



Πλήρη,  ακριβή  και  ουσιαστικό έλεγχο σε έναν από τους πλέον κρίσιμους  οικονομικούς  τομείς λειτουργίας κάθε Δήμου, την προμήθεια, παραλαβή και διακίνηση υλικών, εξασφαλίζει η κεντρική αποθήκη 340τ.μ. που λειτουργεί ο Δήμος Θερμαϊκού.

Δεν πρόκειται απλώς για ένα στεγασμένο χώρο όπου φυλάσσονται τα κάθε είδους υλικά, αλλά για ένα ολοκληρωμένο και οργανωμένο σύστημα καταγραφής όλων των υλικών  και  όλων  των  ποσοτήτων,  όπου οποιαδήποτε προμήθεια εισέρχεται ή εξέρχεται από την αποθήκη, ελέγχεται και συνοδεύεται από τα απαραίτητα έγγραφα.

 Όταν ανέλαβε η σημερινή διοίκηση μεταξύ των όσων παρέλαβε ήταν και σειρά εγγράφων με αιχμηρές παρατηρήσεις των ορκωτών λογιστών, αλλά και του παρέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την παντελή έλλειψη φυσικής και λογιστικής καταγραφής στις διακινούμενες ποσότητες υλικών για όλα τα έτη της προηγούμενης δημοτικής περιόδου. Δεν νοείται, όπως σημείωναν στις παρατηρήσεις τους τόσο για το 2011, το 2012, αλλά και το 2013, να μην υπάρχει έλεγχος με φυσική και λογιστική καταγραφή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα υλικά. Τότε, ο Δήμος προμηθευόταν υλικά τα οποία  φύλαγε  σε  διάφορα  σημεία,  από εδώ κι από εκεί, χωρίς να υπάρχει συστηματικός έλεγχος για το γιατί, το πως, και το που χρησιμοποιούνταν. 

Η σημερινή δημοτική αρχή αποφάσισε να βάλει τα πράγματα σε τάξη.  Ο  Δήμος  έχει  εγκαταστήσει  ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής στην αποθήκη, ώστε να υπάρχει ακριβές και πλήρες αρχείο.