Αναδεικνύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά

 Την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Θερμαϊκού θέτει ο συνδυασμός «Θερμαϊκός Νέα Πορεία», ως έναν από τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής του για την επόμενη τετραετία, όπως περιέγραψε ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Μαυρομάτης, στην εκδήλωση της υποψηφιότητας.   

Με συνεχείς δράσεις, όπως διοργανώσεις ενημερωτικών ημερίδων και ομιλιών, έκδοση φυλλαδίων, οδηγών και βιβλίων, αλλά και θεσμοθέτηση εκδηλώσεων για απότιση φόρου τιμής στους προγόνους, η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή της θητεία της,  διατηρεί ζωντανό το πολιτιστικό χαρακτήρα κάθε Δημοτικής και Τοπικής Κοινότητας. Με αφορμή αυτή τη πεποίθηση,  όμορφες μνήμες και νοσταλγικές στιγμές ξύπνησαν στην εκδήλωση «Η Ίμβρος σήμερα ανταμώνει με τη Νέα Μηχανιώνα», που διοργανώθηκε χθες (30/03/2019) στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου της Ν. Μηχανιώνας.
Μέσα από ομιλίες, βιντεοπροβολές και μουσικοχορευτικά δρώμενα ξετυλίχθηκε το κουβάρι της ιστορίας με αναδρομή στα ήθη και τα έθιμα των δύο περιοχών και τονίσθηκαν οι κοινές πολιτισμικές ρίζες και οι άρρηκτοι δεσμοί μεταξύ των κατοίκων τους, πάντα με συνεκτικό στοιχείο την προσφυγιά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Θερμαϊκού και της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας – Θράκης, ενώ το παρών έδωσε ο Μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς, κ. Ιουστίνος.
 Εξάλλου, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργηθεί στη Νέα Μηχανιώνα Κέντρο Μικρασιατικού Ελληνισμού που θα προσελκύει επισκέπτες και θα διατηρεί τη μνήμη των προγόνων μας.