Σβήνουμε τα φώτα σήμερα και στέλνουμε μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος



Ένα ηχηρό μήνυμα κατά της κλιματικής αλλαγής μας καλεί να στείλουμε η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση WWF Στο πλαίσιο της «Ώρας της Γης», σβήνοντας τα φώτα για μία μόνο ώρα.

Η «Ώρα της Γης» η μεγαλύτερη παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης του WWF, θα σημάνει και φέτος, σήμερα (30/03/2019), από τις 20.30μ.μ. έως τις 21.30μ.μ., οπότε και εκατομμύρια πολίτες, από όλο τον κόσμο θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα για μια ώρα, διαδίδοντας, με αυτόν τον τρόπο, ένα ηχηρό μήνυμα για την επιτακτική ανάγκη προστασίας του πλανήτη μας και της μοναδικής του βιοποικιλότητας. Φέτος, η «Ώρα της Γης» θα είναι αφιερωμένη στη φύση.
 Η Δημοτική Αρχή Θερμαϊκού, από την πρώτη στιγμή της θητείας της, έχει υιοθετήσει  πρακτικές και πολιτικές που έχουν θετικό αντίκτυπο στη προστασία του περιβάλλοντος.  Ενδεικτικά να αναφέρουμε:
  • ·         την τοποθέτηση 4.500 ολοκαίνουργιων φωτιστικών σωμάτων Led και 10.000 λαμπτήρων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα
  • ·         Την αύξηση των συλλεχθέντων ανακυκλώσιμων συσκευασιών από τους 1.237 τόνους το 2014 στους 2.000 τόνους το 2018, με την Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε. να χορηγεί δωρεάν ένα επιπλέον όχημα, επιβραβεύοντας την επίτευξη στόχου.
  • ·         Την έναρξη πιλοτικού πρόγραμματος ξεχωριστής ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών.
  • ·         Την ανακύκλωση και αξιοποίηση μεταχειρισμένων ενδυμάτων – υποδημάτων, με την εγκατάσταση 44 κάδων.
  • ·         Την επέκταση της διαχείρισης αποβλήτων, πέρα των κλασικών ανακυκλώσιμων υλικών, σε ηλεκτρικό-ηλεκτρονικό εξοπλισμό, μπαταρίες, ορυκτέλαια, μεταχειρισμένα ελαστικά.
  • ·         Τις τακτικές δράσεις ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των πολιτών
  • ·         την κατασκευή μονάδας κομποστοποίησης προϋπολογισμού 419.400,00
  • ·         τις βιοκλιματικές και ενεργειακές αναβαθμίσεις σε δημοτικά ακίνητα


Εξάλλου, προτεραιότητα και για την επόμενη τετραετία δίνουμε στο περιβάλλον, δημιουργώντας «Πράσινο Σημείο», 10 «Γωνιές Ανακύκλωσης» και «Κινητά Πράσινα Σημεία», ώστε να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο τη συλλογή ανακυκλώσιμών, ενώ θα αναδείξουμε τις περιοχές Natura 2000 σε Αγγελοχώρι και Επανομή.

Μαζί μπορούμε να ανακαλύψουμε ξανά όσα μας συνδέουν με τη φύση και να βρούμε τους τρόπους να κάνουμε πράξη την αγάπη μας για το περιβάλλον και την ίδια τη ζωή .