Ηχηρό ράπισμα της Δικαιοσύνης στον κύριο Δήμαρχο


Σε φιάσκο ολκής κατέληξε για τον κύριο Δήμαρχο, η απομάκρυνση από τα καθήκοντά της, της Προϊσταμένης στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Θερμαϊκού (Δ.Ε.Υ.Α.Θ.).

Η Δικαιοσύνη τον υποχρέωσε να την επαναφέρει στη θέση της και ο ίδιος μη μπορώντας να αντιδράσει αναγκάστηκε να συμμορφωθεί.

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι άλλη μια απόδειξη των αντιδημοκρατικών αντιλήψεων και της καθεστωτικής συμπεριφοράς του απερχόμενου Δημάρχου.

Ενός Δημάρχου που από την αρχή της θητείας του αντιμετωπίζει το Δήμο ως προσωπικό του φέουδο!

Που με το έτσι θέλω ή με το κατά πως τον βολεύει, παίρνει αποφάσεις, σε μια σειρά από ζητήματα, αδιαφορώντας για τις δημοκρατικές διαδικασίες, το δημόσιο συμφέρον και το καλό του τόπου.

Η περίπτωση της συγκεκριμένης υπαλλήλου είναι χαρακτηριστική. Λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και αφού ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου, ο κύριος Δήμαρχος αποφάσισε να «ξηλώσει» από τη θέση της την Προϊσταμένη της ΔΕΥΑΘ.

Οι λόγοι; Μόνο ο ίδιος τους γνωρίζει. Ήταν ιδιοτελής σκοπιμότητα που έχει σχέση με τη ΔΕΥΑΘ και τη λειτουργία της; Ήταν κοντόφθαλμη πονηρία και κακία, επειδή η απόσπασή της στη ΔΕΥΑΘ είχε γίνει επί των ημερών μας ;

Σε κάθε περίπτωση οι εξηγήσεις του δεν είχαν βάση σοβαροφάνειας.

Το… πρόσχημα που επικαλέστηκε επισήμως, ήταν ότι η απόσπασή της στη συγκεκριμένη θέση… δεν ήταν νόμιμη.

Και έτσι με συνοπτικές διαδικασίες «την ξήλωσε» από το συγκεκριμένο πόστο ευθύνης.

Η υπάλληλος όμως προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και μετά από τρία χρόνια δικαιώθηκε.

Το Διοικητικό Εφετείο με πρόσφατη απόφαση του δικαίωσε πανηγυρικά την υπάλληλο (Δες έγγραφο). Δεν απέρριψε απλώς την απόφαση του κυρίου Δημάρχου, διέταξε την ακύρωσή της.

Και έτσι προ ολίγων ημερών ο κ. Δήμαρχος αναγκάστηκε να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφασή του και η υπάλληλος επέστρεψε στη θέση της στη ΔΕΥΑΘ.

Ηθικό Δίδαγμα; Για όλες τις αποφάσεις κάθε Δημάρχου υπάρχουν δύο αμείλικτοι κριτές.
Η Δικαιοσύνη είναι ο πρώτος. Οι πολίτες είναι ο επόμενος…