Μεγάλες αλήθειες


Ο Αντώνης Καζάκης είναι άνθρωπος με καθαρό λόγο και μπέσα. Υπηρετεί χωρίς ιδιοτέλεια και δεύτερες σκέψεις τα κοινά του τόπου μας, χωρίς να διεκδικεί τίτλους και αξιώματα. Το μόνο που διεκδικεί είναι να γίνουν έργα, να υπάρξει ανάπτυξη, να δουλέψουν όλοι για ένα καλύτερο αύριο κι ένα καλύτερο μέλλον.

Η στάση του και η πορεία ζωής του, τον έχουν αναδείξει σε μια από τις πιο αξιοσέβαστες προσωπικότητες της τοπικής μας κοινωνίας.

‘Ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής και καθαρός, που δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό, από αυτό που έκανε τις προηγούμενες μέρες, να ανακοινώσει δημόσια ότι δεν θα είναι συνοδοιπόρος του κ. Τσαμασλή στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Για όσους εκ των υστέρων ψάχνουν να βρουν «σκιές» στην απόφασή του, τους θυμίζουμε, -γιατί πρέπει να τα θυμόμαστε αυτά -, ότι ο Α. Καζάκης από πολύ νωρίς, πήρε αποστάσεις από τη σημερινή Δημοτική Διοίκηση, ενώ είχε το θάρρος να εκφράσει έγκαιρα τις απόψεις του και εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ό, τι δεν προχωρούσε σωστά.

Τους λόγους τους εξηγεί ο ίδιος πολύ καλά, στη δημόσια τοποθέτησή του, δεν χρειάζεται κανένα περαιτέρω σχόλιο.

Αυτό που μένει σε όλους μας από την τετραετία του σημερινού Δημάρχου είναι η μεγάλη απογοήτευση.

Λόγια παχιά, προεκλογικές υποσχέσεις αμέτρητες και μετά, τίποτα! Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι της Επανομής, αλλά οι κάτοικοι όλου του Δήμου που εξαπατήθηκαν.

Ο κύριος Δήμαρχος διοίκησε με αλαζονεία και αδιαλλαξία. Με καθεστωτικές συμπεριφορές, επιλογές και αποφάσεις. Χειρίστηκε με σκανδαδώδη τρόπο τα οικονομικά του Δήμου, με μοναδικό ενδιαφέρον τις αναθέσεις (υπηρεσιών και προμηθειών) σε ιδιώτες, αφήνοντας πίσω του άδεια τα ταμεία. Με κλειστές πόρτες στους πολίτες, αδιαφορώντας για τα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων. Ανίκανος να υλοποιήσει έργα που θα φέρουν ανάπτυξη και ευημερία. Κατάφερε να χάσει κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα για έργα με αναπτυξιακό πρόσημο που του παραδώσαμε μαζί με έτοιμες τις μελέτες το 2019,σε όλες τις περιοχές του Δήμου Θερμαϊκού.

Έτσι διοίκησε και συνεχίζει, λίγους μήνες πριν τις κάλπες, να κάνει το μοναδικό που ξέρει καλά, να δίνει ανέξοδες υποσχέσεις…

Ο Α. Καζάκης είναι μεταξύ αυτών που είχαν το ψυχικό σθένος και την τόλμη να καταγγείλει νωρίς, τα…καμώματα του κυρίου Δημάρχου.

Να καταγγείλει την έλλειψη υπευθυνότητας στην τήρηση εξαγγελιών και δεσμεύσεων.

Μια ολόκληρη τετραετία χάθηκε και ο τόπος μας αντί να πάει μπροστά, οπισθοχώρησε.

Τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι γοργά. Από ανθρώπους με αγάπη και όραμα. Από ανθρώπους όπως ο Α. Καζάκης, έντιμους, με εμπειρία στη Δημόσια Διοίκηση που θα δουλέψουν με όρεξη για να Αναστηθεί ο Δήμος Θερμαϊκού.