Πέντε δεσμεύσεις για το νερό


Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού, είναι σκόπιμο όχι μόνο να χτυπήσουμε το «καμπανάκι» της προειδοποίησης για την αποτροπή της σπατάλης, αλλά και να ξαναδούμε με ψυχραιμία που βρίσκεται σήμερα ο Δήμος Θερμαϊκού, στα θέματα της ποιότητας του νερού, αλλά και της εξασφάλισης επαρκών ποσοτήτων για την κάλυψη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

Δυστυχώς η σημερινή εικόνα δεν είναι ούτε ικανοποιητική, ούτε ευχάριστη.

Είχαμε άλλωστε πολύ πρόσφατα και άλλα …περιστατικά, με το «λασπόνερο» που έτρεχε επί μέρες από τις βρύσες στα σπίτια του Μεσημερίου, ή την έντονη δυσοσμία του πόσιμου νερού στο Αγγελοχώρι.

Θέσαμε τα σχετικά ερωτήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς τη Δημοτική Διοίκηση, όμως απαντήσεις δεν μας δόθηκαν.

Και πως να δοθούν σε εμάς και στους πολίτες όλου του Δήμου, όταν η άμεση σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΑΘ, παραμένει όνειρο θερινής νυκτός

Ο κύριος Δήμαρχος είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα έδινε λύση στο μεγάλο πρόβλημα του νερού. Η θητεία του ολοκληρώνεται και οι κάτοικοι του Δήμου είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν ακόμη μόνο εμφιαλωμένο νερό.

Η δική μας παράταξη με τον υποψήφιο Δήμαρχο Γ. Μαυρομάτη, θα δώσει προτεραιότητα στα ζητήματα του νερού. Για να εξασφαλίσουμε νερό καλής ποιότητας , για όλους τους συνδημότες μας. Για να εξασφαλίσουμε επαρκείς ποσότητες νερού για το σύνολο των αναγκών, σε έναν μάλιστα Δήμο με μεγάλο αριθμό επισκεπτών και τουριστών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Γι’ αυτό:

  • Η σύνδεση στο δίκτυο της ΕΥΑΘ, την επόμενη τετραετία με τη δική μας Διοίκηση, θα γίνει πραγματικότητα.

  • Η αντικατάσταση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης Αγίας Τριάδας – Ν. Επιβατών, για την οποία είχαμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση 1,5 εκ. ευρώ και έτοιμες μελέτες στην προηγούμενη θητεία μας, αλλά δεν έγινε τίποτα, θα γίνει πραγματικότητα.

  • Το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης θα αντικατασταθεί, σε όλες τις περιοχές που είναι αναγκαίο (Επανομή, Μεσημέρι, Ν.Μηχανιώνα, Αγ.Τριάδα, Ν.Επιβάτες).

  • Το έργο της τηλεμετρίας (συστήματα ελέγχου διαρροών στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού) που λόγω της ανικανότητας των σημερινών Διοικούντων απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ (πρ. 1, 1 εκ. ευρώ) , θα προχωρήσει με εξασφάλιση χρηματοδότησης από άλλο πρόγραμμα.

  • Στόχος μας είναι η έκδοση των λογαριασμών ύδρευσης ανά δύο και όχι ανά τέσσερις μήνες. Με αυτό τον τρόπο, οι οφειλές δεν θα υπόκεινται στις υψηλές κλίμακες χρέωσης όπως συμβαίνει τώρα λόγω των αυξημένων κυβικών στην τετραμηνία.

Βελτιώνουμε την καθημερινότητα, καλυτερεύουμε τη ζωή μας.