Στις 16 Φεβρουαρίου 2023, ο απολογισμός του κυρίου Δημάρχου;


Ο κύριος Δήμαρχος αποφάσισε να βγει από «την τρύπα που είχε κρυφτεί», προκειμένου να αποφύγει να κάνει δημόσια παρουσίαση των πεπραγμένων του για το 2022.

Τον … βοηθήσαμε και εμείς, υπενθυμίζοντας με προηγούμενη ανάρτηση μας ότι είναι υποχρέωση όλων των Δήμων -που απορρέει από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων-, να προχωρούν σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το αργότερο έως την 31η Ιανουαρίου, για παρουσιάσουν οι Δημοτικές Διοικήσεις τον απολογισμό τους έργου τους κατά την προηγούμενη χρονιά.

Του κάναμε τη σχετική υπενθύμιση, καθώς ο Ιανουάριος παρήλθε …άπρακτος και ο κύριος Δήμαρχος Θερμαϊκού, συνέχισε να σφυρίζει αδιάφορα.

Κι όπως είχαμε επισημάνει στην προηγούμενη ανάρτηση μας, επειδή δεν σεβάστηκε τον νόμο, θα κάναμε εμείς, χρήση της διάταξης που επιτρέπει σε δημοτικές παρατάξεις ή δημοτικούς συμβούλους να προκαλέσουν τη συνεδρίαση για τον απολογισμό.

Αφού λοιπόν ο κύριος Δήμαρχος, επέμεινε να μη δίνει σημασία, αναλάβαμε εμείς την πρωτοβουλία και απευθυνθήκαμε εγγράφως στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (Δες επιστολή 1), προκειμένου να καλέσει «τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα τον ορισμό της ημερομηνίας και του χώρου της ανοιχτής δημόσιας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, για τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής έτους 2022».

Τη σχετική επιστολή συνυπογράφουν μαζί με την παράταξη μας «Θερμαϊκός Νέα Πορεία», η παράταξη «Συμμετέχω Θερμαϊκός», η «Δράση Πολιτών» και η παράταξη «Όλοι μαζί».

Και ω του Θαύματος!

Πριν τελειώσει η μέρα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ετοίμασε και έστειλε πρόσκληση (Δες επιστολή 2) προς όλα τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. Θερμαϊκού, για να παραστούν σε ειδική συνεδρίαση την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 στις 16.00 μ.μ. με μοναδικό θέμα συζήτησης τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.

Ακόμη και τώρα συνεχίζει η διοίκηση να παραβιάζει τον νόμο γιατί, σύμφωνα Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων προηγείτε της ειδικής συνεδρίασης απόφαση Δ.Σ. για τον προσδιορισμό του χώρου και κατόπιν αυτού η πρόσκληση 15 μέρες πριν την συνεδρίαση.

Η σημερινή Δημοτική Διοίκηση, με την αλαζονεία της δήθεν εξουσίας της και παρά την τραγική περιφρόνηση προς τους θεσμούς της Δημοκρατίας και τους πολίτες αυτού του τόπου, θα αναγκαστεί θέλει δεν θέλει τελικά, να δώσει …λογαριασμό για την ανικανότητα και την απραξία της.

Σε δημόσια και ανοιχτή για όλους εκδήλωση παρουσίασης του απολογισμού της για το 2022.

Για να είναι οι πολίτες απολύτως ενημερωμένοι, όταν φτάσουν μπροστά στην κάλπη.


Επιστολή 1







Επιστολή 2