Ο «ολίγος» Δήμαρχος και η ομολογία της αποτυχίας του


Ομολογία της παταγώδους αποτυχίας της, αποτελεί για τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, το Τεχνικό Πρόγραμμα που παρουσίασε κατά την τελευταία προεκλογική χρονιά της θητείας της.

Και αυτό γιατί:

*Είναι πιστή αντιγραφή των Τεχνικών Προγραμμάτων που παρουσίασε το 2020, το 2021 και το 2022! Επί τρία ολόκληρα χρόνια στάθηκε ανίκανη να ολοκληρώσει και να παραδώσει ένα έργο. Γι’ αυτό γινόμαστε για τέταρτη φορά θεατές στην ίδια κακόγουστη κωμωδία, τη μεταφορά έργων από τη μια χρονιά στην άλλη.

*Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023 είναι συνολικού προϋπολογισμού 10.092.353 ευρώ. Από αυτά περισσότερα από 7.000.000 ευρώ αφορούν σε έργα που η δική μας Διοίκηση τους παρέδωσε το 2019, με εξασφαλισμένους πόρους από διάφορα προγράμματα και ώριμες μελέτες. Το μόνο που είχε να κάνει ο σημερινός Δήμαρχος ήταν να προχωρήσει στην κατασκευή τους. Αλλά ούτε αυτό δεν το κατάφερε. Η τετραετία τελειώνει και αυτός νομίζει ότι μπορεί να συνεχίζει να εμπαίζει τους πολίτες. Το Τεχνικό Πρόγραμμα όμως που παρουσίασε, αποκαλύπτει τις «πομπές» του.

* Εάν εξαιρέσουμε μερικές ασφαλτοστρώσεις, που άλλωστε δεν είναι τίποτα άλλο από συνήθη έργα.. ρουτίνας σε κάθε Δήμο, δεν υπάρχει κανένα νέο έργο! Η σημερινή Διοίκηση είναι τόσο αδιάφορη, που δεν επιδίωξε να υλοποιήσει ούτε ένα δικό της έργο, έστω για να αφήσει πίσω κάτι ως ανάμνηση , της κατά τ’ άλλα, «άχρωμης» τετραετίας της .

* Ακόμη και η μετεγκατάσταση των Κοιμητηρίων της Περαίας που είναι τόσο επιβεβλημένη, απασχολεί την καθημερινότητα του Δήμου και των πολιτών, απουσιάζει από το Τεχνικό Πρόγραμμα.

* Ο κύριος Δήμαρχος, αγνοεί επιδεικτικά, τις προτάσεις που του υποβάλλουν και είναι υποχρεωμένα από το νόμο να του υποβάλλουν, τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων για έργα που είναι σκόπιμα και αναγκαία. Τις προτάσεις τους τις οδηγεί σε ένα μεγάλο κάλαθο αχρήστων

* Όταν άλλοι Δήμοι δημοπρατούν έργα με κονδύλια από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», ο κύριος Δήμαρχος, περί άλλων τυρβάζει…

* Δεν υπάρχει κανένας συνεκτικός σχεδιασμός που θα έδινε την αίσθηση ότι γίνεται προσπάθεια για να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει ο Δήμος, στον τουριστικό τομέα, τον αγροτικό τομέα, στον κλάδο της μεταποίησης. Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023 δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα κατάλογο με ατάκτως ερριμμένους τίτλους έργων.

* Και πώς να μην συμβαίνουν όλα αυτά, όταν η τετραετία τελειώνει και ο κύριος Δήμαρχος δεν μπήκε στον κόπο να παρουσιάσει -όπως του επιβάλλει άλλωστε και ο νόμος-, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα τετραετούς διάρκειας. Προτιμά να διοικεί όπως αυτός θέλει, χωρίς να δεσμεύεται από επιχειρησιακά προγράμματα. Νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό, τι θέλει , χωρίς να δίνει λογαριασμό ούτε για τους νόμους.

*Νομίζει ότι μπορεί να συνεχίσει να «θολώνει τα νερά». Όμως όλοι έχουν καταλάβει πλέον «τα τεχνάσματα» που μετέρχεται και αρνούνται να του προσφέρουν…άλλοθι. Απόδειξη ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αρνήθηκε να εγκρίνει την «καρικατούρα» που παρουσιάστηκε ως Τεχνικό Πρόγραμμα.

Κανέναν δεν πείθει πλέον ο κύριος Δήμαρχος. Οι πολίτες ζητούν …λογαριασμό. Και στις κάλπες θα δώσουν ηχηρά την απάντησή τους.