Καθαρές και ασφαλείς θάλασσες διασφαλίσαμε και φέτος για τους λουόμενους

Και το φετινό καλοκαίρι οι δημότες και επισκέπτες θα απολαμβάνουν ξέγνοιαστοι και απροβλημάτιστοι τα καλοκαιρινά τους μπάνια στις ακτές του Δήμου μας.
Με βάση τα αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων, επιβεβαιώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η καταλληλότητα του θαλασσινού νερού των ακτών κολύμβησης. Παράλληλα, για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των λουόμενων, προκηρύξαμε διαγωνισμό για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των χαρακτηρισμένων ως πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου μας.

Ο έλεγχος της ποιότητας των νερών κολύμβησης προβλέπεται βάσει της σχετικής νομοθεσίας, μέσω συστηματικής παρακολούθησης και δειγματοληπτικών ελέγχων που αναλαμβάνει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Κ.Μ. από την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου. 

Όσο για την ασφάλεια των λουόμενων, ετοιμάσαμε μελέτη προϋπολογισμού 154.000€, για τη ναυαγοσωστική κάλυψη στις παραλίες:
·           Περαία – Πλατεία μνήμης, Κοχύλι
·           Νέοι Επιβάτες
·           Αγία Τριάδα – ΠΙΚΠΑ
·           Επανομή – Ποταμός, Πάλιουρα

Με έξι ναυαγοσωστικούς πύργους για την περίοδο από 1-6-2019 έως την 30-9-2019, τον απαραίτητο ναυαγοσωστικό εξοπλισμό για κάθε έναν εξ αυτών και την επάνδρωσή τους με ένα ναυαγοσώστη ανά πύργο και επιπλέον ένα στην παραλία Ποταμός – Επανομής για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, λόγω του αυξημένου αριθμού επισκεπτών της. Επιπλέον προβλέπεται ένα ναυαγοσωστικό αυτοκίνητο για περιπολία των ακτών, ένα μηχανοκίνητο ταχύπλοο σκάφος για παροχή άμεσης βοήθειας, η οριοθέτηση του χώρου λουόμενων σε θαλάσσια περιοχή 400 μ. σε όλες τις προαναφερόμενες παραλίες και τέλος, η διάθεση ναυαγοσωστικού εξοπλισμού και ιατροφαρμακευτικού υλικού στην παραλία Τουρμπαλί στη Ν.Μηχανιώνα.