Προάγουμε τη δημόσια υγεία με συνεχείς δωρεάν εξετάσεις


Ακολουθώντας με συνέπεια το όραμά μας για ανάπτυξη ενός ανθεκτικού πλέγματος παρεμβάσεων στον ευρύτερο τομέα της υγείας και θέτοντας ως κυρίαρχο μέλημα την έγκυρη ενημέρωση του κόσμου και την ανάδειξη, μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου, της σημασίας της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, πραγματοποιήσαμε πληθώρα ενεργειών και δράσεων στην κατεύθυνση αυτή.

Ενέργειες, όπως η συμμετοχή του Δήμου στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και η ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας, με συνεχείς δράσεις ενημέρωσης, δωρεάν εξετάσεων και διαγνωστικών ελέγχων, που θέτουν τον άνθρωπο και την προαγωγή της δημόσιας υγείας στο επίκεντρο.

                     Εφαρμόσαμε πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής υγείας «Ρώτησε από κοντά» σε συνεργασία με το Κ.Υ. Νέας Μηχανιώνας, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.
                     Πραγματοποιήσαμε δωρεάν σπιρομέτρηση.
                     Ενημερώσαμε τους δημότες για θέματα σχετικά με την κατάθλιψη.
                     Διοργανώσαμε ομιλίες με εξειδικευμένους ιατρούς και φυσικοθεραπευτές σε όλα τα ΚΑΠΗ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Οστεοπόρωσης.
                     Πραγματοποιήσαμε οφθαλμολογικό έλεγχο μέσω της κινητής μονάδας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
                     Διοργανώσαμε τις εκδηλώσεις «Καρκίνος του μαστού, πρόληψη, αντιμετώπιση και γυναικεία ψυχολογία» και «Ρωτήστε μας για τον Καρκίνο του Μαστού».
                     Προσφέραμε δωρεάν μαστογραφικούς ελέγχους σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.
                     Διοργανώσαμε ειδικές παρουσιάσεις σε μαθητές Γ' Λυκείου για το AIDS και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS.
                     Προσφέραμε δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε γυναίκες άνω των 45 ετών, δωρεάν τεστ ΠΑΠ σε όλες τις Δημοτικές ενότητες, δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις «Μετρήσεις Ζωής» σε 300 δημότες από πέντε εξειδικευμένους γιατρούς
                     Υλοποιήσαμε δράσεις για την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας παιδιών, εφήβων και γονέων με τη λειτουργία Εθελοντικού Συμβουλευτικού Σταθμού Εφήβων.
                     Δημιουργήσαμε Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια.
                     Ενισχύσαμε την Τράπεζα Αίματος με τακτικές αιμοδοσίες για την υποστήριξη των αναγκών των πολιτών και ενεργήσαμε για την ενημέρωση και προσέλκυση εθελοντών δοτών μυελού των οστών, «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ».