Θωρακίζουμε το Δήμο μας απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα


Ανταποκρινόμενοι στις επιταγές της Πολιτείας και στην ευθύνη μας προς τους πολίτες του Δήμου Θερμαϊκού, συγκροτήσαμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό μέτρων και ενεργειών Πολιτικής Προστασίας, έναντι όλων των καταστροφικών φαινομένων. Οι ενέργειες και τα μέτρα αυτά αφορούν την πρόληψη, την ετοιμότητα και την κινητοποίηση του δυναμικού του Δήμου για την οργανωμένη και έγκαιρη αντίδραση προσωπικού και εξοπλισμού.

Εξάλλου, με σωστή προετοιμασία και άμεση επιστράτευση όλων των δυνάμεών μας, εξαντλώντας τις δυνατότητές μας, καταφέραμε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στα προβλήματα που επέφερε η σφοδρή κακοκαιρία του Ιανουαρίου 2017 και 2019, όπως συνέβη και με την αστραπιαία κινητοποίηση μας στη θεομηνία του 2016. Γεγονός, που αναγνωρίστηκε από τους συνδημότες μας, δεδομένης και της παραμονής του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι και σήμερα.

Ιδιαίτερο βάρος δίνουμε στην πρόληψη και την ετοιμότητα. Στο επίκεντρο των μέτρων πρόληψης έχουμε θέσει την ενημέρωση των πολιτών διοργανώνοντας ημερίδες ενημέρωσης σε σχολεία για μέτρα αυτοπροστασίας από φυσικούς κινδύνους.
Επιδιώκουμε την ανάπτυξη συνεργασίας και επικοινωνίας με τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή,  παραχωρώντας δύο απινιδωτές σε ΕΘΟΠΑΚ και ΕΘΟΠΠΑΚ Επανομής.
Κατασκευάσαμε το πυροφυλάκιο - παρατηρητήριο στο Ραντάρ της Περαίας. Μια τοποθεσία, από την οποία μπορεί κανείς να εποπτεύει περιοχές της Περαίας αλλά και της Επανομής. Επιπλέον, φροντίζουμε για την ασφάλεια των λουόμενων με ναυαγοσωστική κάλυψη των βραβευμένων με γαλάζια σημαία ακτών και των πολυσύχναστων παραλιών μας.