Διευκολύνουμε την προσβασιμότητα στις ακτές για τα ΑΜΕΑ


Την έμπρακτη απόδειξη, ότι οι ίσες δυνατότητες, συνιστούν αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμα για όλους αποτελεί το έργο για την προμήθεια και εγκατάσταση κατάλληλων, ελαφριών και μη μόνιμων υποδομών για την πρόσβαση ΑΜΕΑ σε παραλίες του Δήμου μας. Διευκολύνουμε την  προσβασιμότητα στις ακτές με παρεμβάσεις προϋπολογισμού 120.000€ εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Το νέο έργο αφορά σε καινοτόμα συστήματα πρόσβασης που προορίζονται για δύο παραλίες του Δήμου, διασφαλίζουν την αυτόνομη και ισότιμη πρόσβαση ΑΜΕΑ και άλλων κατηγοριών ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα, όπως ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες, άτομα με μειωμένη όραση κ.λπ. και περιλαμβάνει:
  • 1.       Σύστημα καθοδήγησης ατόμων με προβλήματα όρασης, για αυτόνομη είσοδο/έξοδο από τη θάλασσα και ενημέρωση του χρήστη για τη γεωγραφική του θέση κατά την κολύμβηση, την απόστασή του από την παραλία και το βάθος του νερού.
  • 2.       Σύστημα πρόσβασης στη θάλασσα ατόμων με κινητικά προβλήματα, ειδικών κινητών διαδρόμων για τη δημιουργία δικτύου πρόσβασης, καθώς και πλωτό αμαξίδιο για την είσοδο/έξοδο στη θάλασσα. Εξάλλου, μηχανισμοί Seatrac ήδη βρίσκονται στις παραλίες Ν. Επιβατών και Ποταμού Επανομής.
  • 3.       Βοηθητικό εξοπλισμό: κινητές τουαλέτες/αποδυτήριο, ειδικό κάδο απορριμμάτων, πληροφοριακές πινακίδες.


Παρέμβαση η οποία σε συνδυασμό με τη θεμελίωση φιλικών συνθηκών προσβασιμότητας, συνδράμει στην ανάπτυξη μιας εναλλακτικής μορφής τουρισμού ειδικών απαιτήσεων, τονώνοντας την τοπική οικονομία.