Ενισχύσαμε τις δομές Πρόνοιας με την δημιουργία Κέντρου Κοινότητας


 

Την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, την εξυπηρέτηση και τη διασύνδεση των δημοτών με όλες τις υπηρεσίες και τα κοινωνικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Δήμο Θερμαϊκού, πετύχαμε με τη δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας. Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις υπάρχουσες δομές πρόνοιας και κοινωνικής πολιτικής του Δήμου.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επικοινωνίας και διασύνδεσης του πολίτη με τις δημόσιες υπηρεσίες. Οι πιο ευάλωτοι συνάνθρωποί μας, έχουν τη δυνατότητα πιο εύκολης πρόσβασης σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες που χρειάζονται. Έχουν πλέον τη δυνατότητα να βρουν την κατάλληλη βοήθεια, προκειμένου να καλύπτουν τις βασικές καθημερινές ατομικές και οικογενειακές τους ανάγκες, όπως είναι η πρόσβαση σε τρόφιμα και άλλα βασικά αγαθά διαβίωσης, όπως επίσης, είναι η υγειονομική περίθαλψη και η κοινωνική πρόνοια. Μπορούν ακόμα, να βρίσκουν λύσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν καθημερινά και με αυτό τον τρόπο να βελτιώσουν το επίπεδο και την ποιότητα της ζωής τους. Και πάνω από όλα να νιώθουν ότι εντάσσονται στο κοινωνικό σύνολο και να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι τους, αντίθετα, εμείς είμαστε εδώ για να τους ακούσουμε και να τους βοηθήσουμε.

Το Κέντρο Κοινότητας απαρτίζεται από έναν κοινωνικό λειτουργό και δύο διοικητικούς υπαλλήλους έχοντας έδρα την Περαία, επί της οδού Ανθέων 47 με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ 177.120€, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία του για τα επόμενα τρία χρόνια.