Αφήνουν μηχανήματα του Δήμου «να σαπίζουν» και νοικιάζουν άλλα

 


Ενημερώσαμε, ότι η σημερινή Δημοτική Διοίκηση, ετοιμάζεται πυρετωδώς για μια ακόμη μεγάλη ανάθεση σε ιδιώτες.

Ο κύριος Δήμαρχος σκοπεύει ελάχιστους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, να υπογράψει άλλη μια φαραωνική σύμβαση με εργολάβους.

Αυτή τη φορά, το σχέδιο του είναι να μισθώσει μηχανήματα , μαζί μάλιστα με τους οδηγούς και τους χειριστές τους, για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων έως και το 2026 και να πληρώσει 728.624 ευρώ στους ιδιώτες.

Δηλαδή να δεσμεύσει το Δήμο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αλλά και να δεσμεύσει από τώρα, πολύτιμους πόρους από τα δημοτικά ταμεία.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε σε καμιά περίπτωση να συναινέσουμε σε μια τέτοια καταστροφική επιλογή. Όπως και δεν το κάναμε.

Γεννώνται όμως εύλογα ερωτήματα που έχουμε και εμείς, αλλά που μας έθεσαν και συνδημότες μας.

  • Γιατί κάνει τώρα μια τέτοια κίνηση;

  • Τι θα κερδίσει, κλείνοντας από τώρα συμφωνίες έως το 2026;

  • Γιατί δεν αξιοποιεί το τεράστιο ποσό που σχεδιάζει …απλόχερα να προσφέρει σε εργολάβους για να αγοράσει μηχανήματα και να ενισχύσει το στόλο του Δήμου;

Το …ψάξαμε λοιπόν. Και «ανακαλύψαμε» ότι την ίδια ώρα που προωθεί συμφωνίες ενοικίασης, μηχανήματα ,φορτηγά, ημιφορτηγά και απορριμματοφόρα του Δήμου είναι παροπλισμένα στο αμαξοστάσιο.

«Σαπίζουν» τα μηχανήματα που αγοράστηκαν με τα λεφτά των κατοίκων, χωρίς να γίνει επί 3,5 χρόνια καμιά προσπάθεια για τη συντήρησή τους!

Πρόκειται για τρία απορριμματοφόρα, δύο φορτηγά με ανατροπή, δύο ημιφορτηγά και τον αμμοκαθαριστή, το μηχάνημα που διαθέτει ο Δήμος για τον καθαρισμό στις παραλίες.

Πολύτιμα μηχανήματα του Δημοτικού στόλου, τα οποία μπορούν να τεθούν άμεσα σε λειτουργία και να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σε πολλούς τομείς, αρκεί να λάβουν την κατάλληλη συντήρηση.

Ο κύριος Δήμαρχος όμως, εδώ και 3,5 χρόνια δεν κατόρθωσε να αποκτήσει ο Δήμος μας ανάδοχο συντηρητή οχημάτων.

Την ίδια ώρα , στη σύμβαση που παραμονές των εκλογών είναι έτοιμος να υπογράψει με ιδιώτες - εργολάβους, προβλέπεται μεταξύ άλλων, η ενοικίαση φορτηγών με ανατρεπόμενη καρότσα, ημιφορτηγών, καθώς και γκρέιντερ (διαμορφωτής γαιών), που όπως αναφέρεται στη σχετική μελέτη, ανάμεσα στις εργασίες στις οποίες θα χρησιμοποιηθούν, θα είναι και η «διαμόρφωση παραλιών με σκοπό την αποκατάσταση των προβλημάτων και της λειτουργικότητας αυτών».

Με άλλα λόγια, θα μισθώσει μηχανήματα που ο Δήμος ήδη διαθέτει, ενώ θα μπορούσε με κατά πολύ χαμηλότερο κόστος να τα συντηρήσει ή ακόμα και να επισκευάσει κάποια, αν έχουν υποστεί βλάβες.

Αντ΄ αυτού, θα… «χαρίσει» σκανδαλωδώς 728.000 ευρώ στους εργολάβους.

Όσο για τα τρία καίρια ερωτήματα που εγείρονται, όπως τα περιγράψαμε νωρίτερα, τις απαντήσεις τις γνωρίζει μόνο ο κύριος Δήμαρχος και πρέπει να τις δώσει στους δημότες.