Καλή αρχή στο νέο σας σχολείο



Αγαπητοί μαθητές

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Αγαπητοί δάσκαλοι

Είναι μεγάλη χαρά και για εμάς, να σας καλωσορίζουμε στο νέο σας σχολείο. Ένα σχολείο – κόσμημα. Πρέπει να είστε πολύ περήφανοι γιατί είναι, αν όχι το πιο σύγχρονο, από τα πιο σύγχρονα σχολικά συγκροτήματα σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης.

Είμαστε κι εμείς πολύ περήφανοι για αυτό το σχολείο, γιατί κατασκευάστηκε επί των δικών μας ημερών στη Διοίκηση του Δήμου.

Διαθέσαμε 4,5 εκ. ευρώ, το σχεδιάσαμε με τρόπο ώστε να καλύπτει όλες τις μοντέρνες προδιαγραφές για να είναι λειτουργικό και τις πιο σύγχρονες αντιλήψεις για την εκπαιδευτική διαδικασία. Σε δύο χρόνια ήταν έτοιμο. Το Σεπτέμβριο του 2019 το παραδώσαμε στη σημερινή Δημοτική Διοίκηση.

Δυστυχώς, οι Διοικούντες, το κράτησαν για 3 ολόκληρα χρόνια κλειστό.

Ανάγκασαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς , να στριμώχνονται σε ένα ενοικιαζόμενο χώρο.

Ταλαιπώρησαν επί 3 χρόνια τους μαθητές, τους δασκάλους, τους γονείς και κηδεμόνες, χωρίς λόγο.

Χωρίς να δώσουν καμιά πειστική εξήγηση.

Χρειάστηκε να θέσουμε πολλές φορές το ζήτημα του 5ου Δημοτικού Σχολείου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τελικά, αναγκάστηκαν μετά τις δικές μας αντιδράσεις, τις αντιδράσεις γονέων και κηδεμόνων και μια σειρά από δημοσιεύματα, να το δώσουν σε λειτουργία πριν από μερικές μέρες.

Αλλά κι αυτό δεν μπόρεσαν να το κάνουν σωστά. Το σχολείο καθαρίστηκε από μερικούς φιλότιμους γονείς και κηδεμόνες, ενώ αυτή ήταν υποχρέωση και αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

Αν γινόταν ένα ατύχημα, τι θα έλεγαν σήμερα;

Δίνουν 7,5 εκ. ευρώ σε εργολάβους για την καθαριότητα του Δήμου, δεν μπορούσαν να αναθέσουν σε ένα συνεργείο τον καθαρισμό μερικών αιθουσών;

Κάποια στιγμή, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στη λειτουργία του σχολείου και την αδικαιολόγητη ταλαιπωρία στην οποία υπέβαλαν για 3 χρόνια, μαθητές, γονείς – κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς.

Καλωσορίσατε για άλλη μια φορά στο νέο σας σχολείο.

Καλή και αποδοτική συνέχεια στο υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς.