Κρατούν κλειστά επί μήνες τα ΚΑΠΗ, χωρίς δικαιολογία!



Ο κύριος Δήμαρχος, που νοιάζεται - στα λόγια -, για όλους, έχει ξεχάσει τους χιλιάδες συνταξιούχους του Δήμου Θερμαϊκού. Τα ΚΑΠΗ, οι χώροι όπου οι συνταξιούχοι έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με γνωστούς και φίλους, να ψυχαγωγηθούν, να περάσουν ευχάριστα κάποιες ώρες μέσα στη μέρα τους, παραμένουν κλειστά επί μήνες.

Κανένας σεβασμός στους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας. Στη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων, τα ΚΑΠΗ ήταν από τις πρώτες δομές που επαναλειτούργησαν, μετά τον κατ’ οίκον εγκλεισμό και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα για δύο ολόκληρα χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας. Από την περασμένη Άνοιξη που οι περιορισμοί χαλάρωσαν, όλοι οι Δήμαρχοι έσπευσαν να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες και άνοιξαν ξανά τα ΚΑΠΗ. Και τα κατάφεραν.

Από τις αρχές του καλοκαιριού τα ΚΑΠΗ λειτουργούν κανονικότατα στους Δήμους του νομού Θεσσαλονίκης. Μόνο ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Πέρασαν οκτώ (8) ολόκληροι μήνες, καλοκαίρι και φθινόπωρο, φτάσαμε στο χειμώνα, για να προκηρύξει πρόσφατα, δημοπρασία για την εκμετάλλευση του κυλικείου, στο ΚΑΠΗ Περαίας ενώ λίγους μήνες πρίν δημοπράτησε το κυλικείο της Επανομής.

Τα υπόλοιπα πέντε (5) ΚΑΠΗ του Δήμου, παραμένουν ερμητικά κλειστά. Οι δίκαιες αντιδράσεις των συμπολιτών μας φουντώνουν, αλλά ο κύριος Δήμαρχος, παραμένει παγερά αδιάφορος. Αυτός που καλεί τους κατοίκους σε συναντήσεις για να τους ακούσει, να καταγράψει τα προβλήματα και να δώσει λύσεις...

Τόση υποκρισία!

Τόση έλλειψη σεβασμού στους συνταξιούχους !

Τόση αδιαφορία για τις ανάγκες τους και την ομαλή λειτουργία των δημοτικών δομών!

Χωρίς να δίνει καμιά εξήγηση!

Οι πολίτες όμως δεν ξεχνούν . Θα δώσουν κι αυτοί την πρέπουσα απάντηση στο σημερινό Δήμαρχο σε λίγους μήνες...