Δήμαρχος Θερμαϊκού προς Σχολικές Επιτροπές: «Φέρτε πίσω τα λεφτά»!


 Άλλοι Δήμοι ενισχύουν συνεχώς τα σχολεία τους με πρόσθετα κονδύλια, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα με τα αυξημένα λειτουργικά τους έξοδα, ειδικά αυτό το χειμώνα, με την ενεργειακή  κρίση.

Ο Δήμος  Θερμαϊκού ζητάει τα λεφτά  του πίσω!

Αυτή  είναι η… φροντίδα  που προσφέρει ο κύριος Δήμαρχος στα παιδιά μας. Να στερήσει από τις Σχολικές Επιτροπές  πολύτιμους πόρους, που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν για την αναβάθμιση των σχολικών  συγκροτημάτων.

Το θέμα θα απασχολήσει την  σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και φυσικά η παράταξη μας  δεν θα δώσει θετική  ψήφο.

Διότι αυτό που ζητούν οι διοικούντες, είναι ούτε  λίγο , ούτε  πολύ, να εξοφλήσουν οι  Σχολικές Επιτροπές  με το πόσο των 765.000 ευρώ τον Δήμο!

Η δικαιολογία  είναι ότι  επειδή ο Δήμος  πλήρωσε τους λογαριασμούς για το ηλεκτρικό ρεύμα  στα σχολεία από τον Αύγουστο του 2017 έως σήμερα, θέλει τα λεφτά του πίσω. 

Έτσι λοιπόν, χωρίς ίχνος ευαισθησίας, ζητούν να εγκρίνουμε, ώστε 765.000 ευρώ να επιστρέψουν από τους λογαριασμούς  των Σχολικών Επιτροπών και να μπουν στο ταμείο του Δήμου, σε 4 δόσεις, αρχής γενομένης από το 2023.  

Πόσο  “μέσα   έχουν  βάλει”  το Δήμο και  τώρα «βάζουν στο μάτι» ακόμη και  τα  κονδύλια  για τα λειτουργικά  έξοδα  των σχολείων; 

Να  στερείς αυτούς τους πόρους από τα σχολεία και από τα παιδιά μας, είναι  σαν να «κλέβεις το παγκάρι  εκκλησίας».

Πόσο απεγνωσμένοι είναι ; 

Αντί να κάνουν αναμορφώσεις  του Δημοτικού προϋπολογισμού προκειμένου  να εξασφαλίσουν επιπλέον κονδύλια  για τις αυξημένες ανάγκες  των σχολικών μονάδων, επιλέγουν να δοκιμάσουν τις αντοχές γονέων, κηδεμόνων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η συνέχεια  στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου…